XOLAIR 150 mg ENJELSIYONLUK çözelti Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xolair nedir, Xolair ne için kullanılır, Xolair ne ilacı, Xolair neye yarar, Xolair ne işe yarar, Xolair neye iyi gelir, Xolair kullananlar, Xolair kullanımı, Xolair uygulama, Xolair etkileri, Xolair faydaları bilgilerini içerir.

2.XOLAIR nedir ve ne için kullanılır?

XOLAIR, deri altına uygulanan ve obstrüktif (tıkayıcı) hava yolu hastalıklarında kullanılan diğer sistemik ilaçlar olarak bilinen bir ilaç grubuna dahildir.

XOLAIR, beyaz-beyazımsı renkte enjeksiyonluk çözelti tozu içeren bir cam flakon ve 2 ml enjeksiyonluk su içeren bir ampulden oluşan ambalajlarda sunulmaktadır. Enjekte edilmeden önce toz 1,4 ml suyun içerisinde çözülür. Her bir flakon 150 mg omalizumab içerir.

XOLAIR, yıl boyunca varlığını sürdüren ve hava yoluyla alındığında alerjik yakınmalara neden olan maddelere duyarlılığı yapılan deri testi ve/veya/kan tetkikleri (spesifik IgE) ile gösterilmiş; solunum yoluyla kullanılan kortikosteroidler (iltihap giderici bir grup ilaç) ve uzun etkili beta 2 agonistler (hava yolu darlığını gideren bir grup ilaç) ile tedavi edilmesine

rağmen astım yakınmaları devam eden ve astım atakları yaşayan alerjik astımlı yetişkin ve ergen (12 yaş ve üzeri) hastaların tedavisinde kullanılmaktadır.

XOLAIR, vücudunuzun ürettiği immünoglobülin E (ayrıca IgE olarak da bilinen) olarak adlandırılan bir maddeyi bloke etmek (etkisini bozmak) suretiyle etkili olur. IgE, alerjik astımın ortaya çıkmasında kilit bir rol oynamaktadır. Doktorunuz XOLAIR tedavisine başlamadan önce kanınızdaki IgE miktarını ölçecektir.