XGEVA 120 mg SC. enjeksiyonluk çöz. içeren 1 flakon Nedir

Amgen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xgeva nedir, Xgeva ne için kullanılır, Xgeva ne ilacı, Xgeva neye yarar, Xgeva ne işe yarar, Xgeva neye iyi gelir, Xgeva kullananlar, Xgeva kullanımı, Xgeva uygulama, Xgeva etkileri, Xgeva faydaları bilgilerini içerir.

2.XGEVA nedir ve ne için kullanılır?

XGEVA, berrak, renksiz ile hafif sarı arası renkte bir çözeltidir. Eser miktarda şeffaf ile beyaz arası renkte parçacık içerebilir.

XGEVA, flakon içinde sunulan bir enjeksiyonluk çözeltidir. Her pakette bir ya da dört flakon bulunur. Etkin maddesi denosumabdır. Her flakon, 1,7 ml çözeltide 120 mg denosumab içerir (70 mg/ml’ye karşılık gelir).

İçeriğindeki diğer maddeler: Asetik asit (saf), sodyum hidroksit, sorbitol (E420) ve enjeksiyonluk su.

XGEVA, kemiklere yayılan kanserin (kemik metastazı) neden olduğu kemik yıkımını yavaşlatmakta kullanılan bir protein (monoklonal antikor) olan denosumab maddesini içerir.

XGEVA, daha önce zoledronik asit kullanmamış, kırık veya bası riski yüksek omurga kemiği (vertebra), uyluk kemiği (femur), kol kemiği (humerus) gibi yük taşıyan kemiklere yayılım göstermiş meme kanseri, hormon dirençli prostat kanseri veya küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastalarında kemikte hastalığın ilerlemesine kadar kullanılır. Kemikte hastalığın ilerlemesi veya kemikle ilişkili olayların gelişimi sonrasında XGEVA tedavisine devam edilemez.