XENDRO 5 mg/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren 1 flakon Yan Etkileri

Centurion Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xendro yan etkileri, Xendro etkileri, Xendro zararları, Xendro belirtileri, Xendro uyarılar, Xendro önlemler, Xendro kilo aldırırmı, Xendro zayıflatırmı, Xendro zehirlenmesi, Xendro cinsellik, Xendro sorunlar, Xendro uykusuzluk, Xendro bağımlılık, Xendro bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi XENDRO’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

İlk infüzyonla ilgili yan etkiler çok sık görülmekte (hastaların %30’dan fazlasında), ancak daha sonraki infuzyonlarda daha az sıklıkta ortaya çıkmaktadır. Ateş, titreme, kas veya eklemağrısı ve baş ağrısı gibi yan etkilerin çoğunluğu XENDRO verilişinden sonraki ilk üç güniçinde meydana gelmektedir. Semptomlar genellikle hafif ila orta şiddette olmakta ve üç güniçinde kaybolmaktadır. Doktorunuz bu yan etkileri azaltmak için ibuprofen ya da parasetamolgibi hafif bir ağrı kesici önerebilir. Bu yan etkilerin görülme olasılığı daha sonraki XENDROdozlarıyla birlikte azalmaktadır.

Çok yaygın görülen yan etkiler (10 hastanın en az 1 rinde görülen):

Ateş

Yaygın görülen yan etkiler (10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülen):

Baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal, kas ağrısı, kemik ve/veya eklem ağrısı, sırt, kol ve bacak ağrısı, grip benzeri belirtiler ( yorgunluk, titreme, kemik ve/veya eklem ağrısı)titreme, yorgunluk hissi, dikkat bozukluğu, güçsüzlük, ağrı, iyi hissetmeme, infüzyonbölgesinde kızarıklık, şişme ve/veya ağrı gibi deri reaksiyonları.

Paget hastalığı olan hastalarda: kandaki kalsiyum düzeyinin düşük olmasına bağlı semptomlar; örneğin kas spazmları, ya da uyuşukluk veya özellikle ağız kenarındakarıncalanma hissi.

XENDRO kullanımı ile postmenopozal osteoporoz hastalarında düzensiz kalp ritmi (atriyal fıbrilasyon) görülmüştür. Kalp ritmindeki bu düzensizliğe XENDRO’nun neden olupolmadığı kesin olarak bilinmemektedir; ancak XENDRO aldıktan sonra rahatsızlıkhissederseniz doktorunuza haber veriniz.

Yaygın olmayan yan etkiler (100 hastanın birinden az. fakat 1000 hastanın birinden fazla görülen):

Grip, üst solunum yolu enfeksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin sayısında azalma, iştah kaybı, uykusuzluk, bilinç ve dikkat azalmasını içeren uyuklama, iğne batma hissi veya karıncalanmahissi, çok yorgun hissetme, titreme, geçici bilinç kaybı, gözde enfeksiyon veya tahriş veyaağrı, kızarıklık, ışığa duyarlılık, başta dönme hissi, kan basıncına artış, hararet, öksürük, nefesdarlığı, mide rahatsızlığı, kaşıntı, ciltte kızarıklık, boyun ağnsı, kas, kemik yada eklemkatılığı, eklem şişmesi, kas spazmı, omuz ağrısı, göğüs kaslarında ve göğüs kafesinde ağrı,eklem iltihabı, kas güçsüzlüğü, normal olmayan böbrek testi sonuçlan, düzensiz sıklıkta idraraçıkma, elde, bileklerde ve ayaklarda şişme, susama, diş ağrısı, tat bozukluğu.

Sıklığı bilinmeyen yan etkiler (Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülen):

Baş dönmesi ve solunum güçlüğü dahil ciddi alerjik reaksiyonlar, özellikle yüzde ve boğazda şişme, kan basıncında düşüş; ağızda, dişlerde ve çenede ağrı, ağzın içinde şişme ya da yaralar,çenede uyuşma ya da ağırlık hissi veya diş kaybı, böbrek bozukluğu (az idrara çıkma gibi),ateş, kusma ve ishal gibi doz sonrası belirtilere bağlı gelişebilen vücut sıvısında azalma.

Özellikle osteoporoz için uzun süredir tedavi görmekte olan hastalarda seyrek olarak kalça(uyluk) kemiğinde olağan dışı kırıklar meydana gelebilir. Eğer kalçanızda, uyluğunuzda(diz ve kalça arasında) ya da kasığınızda ağrı, güçsüzlük ya da rahatsızlık hissedersenizdoktorunuzla konuşunuz; çünkü bu, kalça kırığının erken bir belirtisi olabilir.