XARELTO 20 mg 28 film kaplı tablet Nedir

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xarelto nedir, Xarelto ne için kullanılır, Xarelto ne ilacı, Xarelto neye yarar, Xarelto ne işe yarar, Xarelto neye iyi gelir, Xarelto kullananlar, Xarelto kullanımı, Xarelto uygulama, Xarelto etkileri, Xarelto faydaları bilgilerini içerir.

2.XARELTO nedir ve ne için kullanılır?

  • XAR£LTO film kaplı tabletlerin her biri 20 mg etkin madde (rivaroksaban) içerir. Rivaroksaban antitrombotik ajanlar olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir ve etkisini kanın pıhtılaşmasında rol oynayan faktör Xa’yı engelleyerek gösterir.
  • XARELTO 28 tabletlik ambalajda sunulmaktadır. Ambalajın içindeki tabletler bir yüzünde BAYER logosu ve üçgen, diğer yüzünde “20” baskısı bulunan, kahverengi kırmızı, yuvarlak, bikonveks film kaplı tabletlerdir.
  • XARELTO yetişkin hastalarda aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:
  • Bir tür kalp ritim bozukluğunda (non-valvülar atriyal fıbrilasyon), inmenin veya vücudun diğer damarlarındaki kan pıhtısının önlenmesinde,
  • Bacak derin toplardamarlarındaki kan pıhtısının (derin ven trombozu) tedavisi ile bacak derin toplardamarlarındaki bu durumun tekrarlamasının ve akciğer damarlarında kan pıhtısının (pulmoner emboli) önlenmesinde.