XARELTO 10 mg 30 tablet Nedir

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xarelto nedir, Xarelto ne için kullanılır, Xarelto ne ilacı, Xarelto neye yarar, Xarelto ne işe yarar, Xarelto neye iyi gelir, Xarelto kullananlar, Xarelto kullanımı, Xarelto uygulama, Xarelto etkileri, Xarelto faydaları bilgilerini içerir.

2.XARELTO nedir ve ne için kullanılır?

• XARELTO film kaplı tabletlerin her biri 10 mg etkin madde (rivaroksaban) içerir. Rivaroksaban antitrombotik ajanlar olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir ve etkisini kanın pıhtılaşmasında rol oynayan faktör Xa'yı engelleyerek gösterir.

• XARELTO 5, 10, 30 ve 100 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır. Ambalajın içindeki tabletler yuvarlak, bikonveks şekilde ve açık kırmızı renklidir. Tabletlerin bir yüzünde Bayer logosu, diğer yüzünde "10" ifadesi ve bir üçgen şekli bulunur.

• XARELTO, bacaklarınızdaki ciddi bir ortopedik ameliyat sonrası, toplardamarlarınızda kan pıhtısı oluşumunu önlemek için kullanılır. Örneğin bu ameliyat kalçanızda ya da dizinizde olabilir. Doktorunuz ameliyat sonrasında kan pıhtılaşma riskiniz yüksek olduğu için bu ilacı size reçete etmiştir.