XALFU XL 10 mg uzatılmış salınımlı 30 tablet { E.İ.P } Dozu

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xalfu dozu, Xalfu dozaj, Xalfu doz aşımı, Xalfu uygulama, Xalfu kullanım şekli, Xalfu kullanımı, Xalfu kullanım süresi, Xalfu açmı tokmu, Xalfu nedir, Xalfu ne için kullanılır, Xalfu nasıl kullanılır, Xalfu faydaları, Xalfu etkileri, Xalfu günde kaç kez, Xalfu sabah mı akşam mı, Xalfu fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkin erkeklerde kullanılır.

BPH: Her gün 1 tablet alınır.

BPH’a bağlı AÜR: Kateterizasyonun ilk gününden itibaren her gün 1 tablet alınır. Akut üriner retansiyonun yinelemesi ya da hastalığın ilerlemesi söz konusu olmadıkça, kateter çıkarıldıktansonra da tedaviye devam edilir.

Uygulama şekli:

Tabletler bütün olarak yutulmalıdır.

BPH: Akşam yemeğinden sonra 1 tablet uygulanır.

BPH’a bağlı AÜR: Yemekten sonra 1 tablet uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Farmakokinetik ve klinik güvenlilik verileri esas alındığında, yaşlılar ve böbrek yetmezliği olan hastalar (kreatinin klirensi >30 ml/dak) mutad dozla tedavi edilebilir. Yeterli klinik güvenlilikverileri olmadığından, XALFU XL şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalara (kreatininklerensi < 30 ml/dak, bkz.4.3) verilmemelidir.

Karaciğer yetmezliği:

XALFU XL karaciğer yetmezliğinde (Child-Pugh C) kontrendikedir (bkz. 4.3).

Pediyatrik popülasyon:

XALFU XL’in etkinliği 2-16 yaş arası çocuklarda kanıtlanmamıştır.

Bu nedenle XALFU XL pediyatrik popülasyonda kullanım için endike değildir (bkz. 5.3).

Geriyatrik popülasyon:

Bakınız “Böbrek yetmezliği”.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı halinde, hasta hastaneye yatırılmalı, sırtüstü yatar vaziyette tutulmalı, hipotansiyona yönelik konvansiyonel tedavi uygulanmalıdır.

Uygun antidot, doğrudan vasküler kas lifleri üzerinde etki yapan bir vazokonstriktördür. Yüksek oranda plazma proteinlerine bağlandığından alfiızosinin diyalizi zordur. Gastrik lavajın (mümkünse)ardından aktif kömür uygulanmalıdır.