XALACOM 50mcg/6.83MG 2.5 ml göz damlası Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xalacom nedir, Xalacom ne için kullanılır, Xalacom ne ilacı, Xalacom neye yarar, Xalacom ne işe yarar, Xalacom neye iyi gelir, Xalacom kullananlar, Xalacom kullanımı, Xalacom uygulama, Xalacom etkileri, Xalacom faydaları bilgilerini içerir.

2.XALACOM nedir ve ne için kullanılır?

XALACOM, bir mililitresi 50 mikrogram latanoprost ve 5 mg timolole eşdeğer 6.83 mg timolol maleat içeren göz damlasıdır. 2.5 mililitre solüsyon içeren plastik şişelerde sunulmaktadır.

XALACOM, açık açılı glokom ve gözdeki yüksek tansiyon hastalığına karşı göze damlatılarak kullanılan sabit kombinasyonlar grubuna dahil bir ilaçtır.

XALACOM göz damlası, iki farklı ilacın bileşimidir, bu iki ilaç göz basıncını farklı yollarla düşürür. Timolol, beta blokerler olarak bilinen ilaç grubundandır ve gözün içinde oluşan sıvının göz içine akışını azaltarak gözün basıncını düşürür. Latanoprost gözün içindeki sıvının doğal yoldan dışarıya akışını artırır.

XALACOM beta blokerler, prostaglandinler veya göz içi basıncını azaltan göz damlalarına yeterli yanıt vermeyen açık açılı glokom ve gözünde yüksek tansiyonu (oküler hipertansiyon) olan hastaların tedavisinde kullanılır.