WINCEF PLUS 90/62.5 mg 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 100 ml Dozu

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef Plus dozu, Wincef Plus dozaj, Wincef Plus doz aşımı, Wincef Plus uygulama, Wincef Plus kullanım şekli, Wincef Plus kullanımı, Wincef Plus kullanım süresi, Wincef Plus açmı tokmu, Wincef Plus nedir, Wincef Plus ne için kullanılır, Wincef Plus nasıl kullanılır, Wincef Plus faydaları, Wincef Plus etkileri, Wincef Plus günde kaç kez, Wincef Plus sabah mı akşam mı, Wincef Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Diğer oral antibiyotiklerle olduğu gibi, tedavi süresi genellikle beş ila on gün arasında değişebilmektedir. Streptococcus pyogenes’e bağlı enfeksiyonların tedavisi için WİNCEFPLUS’m terapötik dozu en az 10 gün süreyle alınmalıdır.

Çocuklarda sefitibuten dozu 9 mg/kg/gün (günde en fazla 400 mg) olacak şekilde seftibuten/klavulanik asit uygulanması önerilir.

Tonsillit ile birlikte olan ve olmayan farenjit, efüzyonlu akut otitis media ve komplike olan ve olmayan üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisi için günde tek doz uygulanabilir.

Çocuklarda vücut ağırlığına göre WİNCEF PLUS süspansiyon aşağıdaki gibi alınır:

45 kg’dan daha ağır ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu önerilmektedir.

WİNCEF PLUS süspansiyon yemeklerden bir veya iki saat önce alınabilir.

Uygulama şekli

Talimata uygun şekilde hazırlandığında, 100 mlTik oral süspansiyon 5 mL’sinde 90 mg-62,5 mg seftibuten/klavulanik asit içermektedir.

Süspansiyonun hazırlanması: Süspansiyonu hazırlamak için şişenin üzerindeki işaret çizgisinin yarısına kadar su ilave edilir ve kuvvetlice çalkalanır. Daha sonra işaret çizgisinekadar su ilave edilir ve tamamen dağılıncaya kadar kuvvetlice çalkalanır.

Dozun doğru bir şekilde alınabilmesi için, şişe ile birlikte verilen ölçü kaşığı kullanılmalıdır. Süspansiyon, her bir kullanımdan önce iyice çalkalanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Kreatinin klerensi değerleri 50 mL/dak’mn altına inmedikçe, WİNCEF PLUS’m farmakokinetikleri doz ayarlamasını gerektirecek seviyede etkilenmemektedir. Bu hastalardadoz ayarlaması için talimatlar tabloda verilmektedir.

Tablo 1: Böbrek Yetmezliği Bulunan Hastalarda WİNCEF PLUS Dozunun Ayarlanması

Kreatinin Klerensi

>50

30-49

5-29

mL/dak.

Her 24 saat için

400 mg

200 mg

100 mg

Sefitibuten Dozu

Eğer doz sıklığında ayarlama yapılması tercih edilirse, standart WİNCEF PLUS dozu kreatinin klerensi 30-49 mL/dak olan hastaya her 48 saatte bir (2 günde bir) uygulanabilir veeğer kreatinin klerensi 5-29 mL/dak ise her 96 saatte bir (4 günde bir) uygulanabilir.

Haftada iki ya da üç kez hemodiyalize giren hastalarda, her hemodiyaliz seansının sonunda tek doz WİNCEF PLUS uygulanabilir.

Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir özel kullanım uyarısı bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

45 kg ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu kullanılır. 6 ay ve üzeri çocuklarda seftibuten dozu 9 mg/kg/gün (maksimum günlük 400 mg sefitibuten) olacak şekilde WİNCEFPLUS süspansiyon kullanılması önerilir.

Geriyatrik popülasyon:

Bu yaş grubundaki hastalarda normal erişkin doz tavsiyelerine uyulur.

Doz aşımı ve tedavisi

Seftibutenin kazara yüksek dozda alınması nedeniyle herhangi bir zehirlenme belirtisi görülmemiştir. Spesifik antidotu olmadığından, gerekirse mide lavajı uygulanır. Hemodiyalizsonucu önemli miktarda WİNCEF PLUS vücuttan uzaklaştırılabilir. Periton diyaliz ilevücuttan etkili bir şekilde uzaklaştırıldığı tespit edilmemiştir.

Günde 2 gram’a kadar tek doz seftibuten alan sağlıklı erişkin gönüllülerde, ciddi bir yan etki görülmemiştir ve tüm klinik ve laboratuvar sonuçları normal sınırlar içerisinde kalmıştır.