WINCEF 400 mg 20 film kaplı tablet Dozu

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef dozu, Wincef dozaj, Wincef doz aşımı, Wincef uygulama, Wincef kullanım şekli, Wincef kullanımı, Wincef kullanım süresi, Wincef açmı tokmu, Wincef nedir, Wincef ne için kullanılır, Wincef nasıl kullanılır, Wincef faydaları, Wincef etkileri, Wincef günde kaç kez, Wincef sabah mı akşam mı, Wincef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve sfiresi:

Diğer oral antibiyotiklerle olduğu gibi, tedavi süresi genellikle beş ila on gün arasında değişebilmektedir. Streptococcus pyogenes’e bağlı enfeksiyonların tedavisi için WİNCEF’interapötik dozu en az 10 gün süreyle alınmalıdır.

Yetişkinlerde önerilen WİNCEF dozu günde 400 mg’dır. Aşağıdaki endikasyonlann tedavisi için günde bir defa 400 mg dozajmda verilebilir: akut bakteriyel sinüzit, akut bronşit, kronikbronşitin akut alevlenmeleri ve komplike olan ve olmayan idrar yolu enfeksiyonlan.

Toplumdan edinilmiş pnömoni tedavisi için oral tedavinin uygun olduğu hastalarda,, önerilen dozaj 12 saatte bir 200 mg’dır.

Tonsillit ile birlikte olan ve olmayan farenjit, efuzyonlu akut otitis media ve komplike olan ve olmayan üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisi için günde tek doz uygulanabilir.

45 kg’dan daha ağır ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu önerilmektedir.

WİNCEF film kaplı tablet yemek zamanından bağımsız olarak alınabilirler.

Uygulama şekli

Film kaplı tabletler bir miktar su ile alınmalıdırlar.

özel popfilasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

WİNCEF’in

Erişkin hastalar: Kreatinin klerensi değerleri 50 farmakokinetikleri doz ayarlamasını gerektirecek seviyede etkilemrittefc. Bu hastalarda’’doz ayarlaması için talimatlar tabloda verilmektedir.

Tablo 1: Böbrek Yetmezliği Bulunan Erişkin Hastalarda WİNCEF Dozunun Ayarlanması

Eğer doz sıklığında ayarlama yapılması tercih edilirse, WİNCEF’in 400 mg’lık dozu kreatinin klerensi 30-49 mL/dak olan hastaya her 48 saatte bir (iki günde bir) uygulanabilir ve eğerkreatinin klerensi 5-29 mL/dak ise her 96 saatte bir (4 günde bir) uygulanabilir.

Haftada iki ya da üç kez hemodiyalize giren hastalarda, her hemodiyaliz seansınınsonunda tek doz WİNCEF 400 mg uygulanabilir.

Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir özel kullanım uyarısı bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

45 kg ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu (400 mg) kullanılır. 6 ay ve üzeri çocuklarda önerilen WİNCEF dozu 9 mg/kg/gün’dür (maksimum günlük doz 400 mg).

Geriyatrik popülasyon:

Bu yaş grubundaki hastalarda normal erişkin doz tavsiyelerine uyulur.

Doz aşımı ve tedavisi

WİNCEF’in kazara yüksek dozda alınması nedeniyle herhangi bir zehirlenme belirtisi görülmemiştir. Spesifik antidotu olmadığından, gerekirse mide lavajı uygulanır. Hemodiyalizsonucu önemli miktarda WİNCEF vücuttan uzaklaştırılabilir. Periton diyaliz ile vücuttanetkili bir şekilde uzaklaştırıldığı tespit edilmemiştir.

Tl;

Günde 2 gram ’ a kadar tek doVıÇgf-lan sağlıklı erişkin gönüllülerde, ciddi bir yan etki görülmemiştir ve tüm klinik ve lioratvar sonuçlan normal sınırlar içerisinde kalmıştır.