WELRIS 2 mg 30 film tablet Nedir

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Welris nedir, Welris ne için kullanılır, Welris ne ilacı, Welris neye yarar, Welris ne işe yarar, Welris neye iyi gelir, Welris kullananlar, Welris kullanımı, Welris uygulama, Welris etkileri, Welris faydaları bilgilerini içerir.

2.WELRIS nedir ve ne için kullanılır?

• RİSVİT etkin madde olarak her bir film kaplı tablette 2 mg risperidon içerir.

• RİSVİT portakal renkli, dairesel, bikonveks film kaplı tabletlerdir. 30 ve 60 tablet içeren ambalajlar ile kullanıma sunulmaktadır.

  • RİSVİT antipsikotikler olarak adlandırılan ve bir çeşit ruhsal bozukluk (psikoz) durumunda kullanılan ilaç grubuna dahildir.
  • RİSVİT aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Halüsinasyon (olmayan bir şeyi görmek, işitmek veya hissetmek), kuruntu, zihin karışıklığı, saldırganlık, aşırı şüphecilik (paranoya), duygusal ve sosyal çekingenlik gibi düşünce, duygu ve/veya davranışlarınızı etkileyen durumların tedavisinde kullanılır. RİSVİT, ayrıca bu durumdaki kişilerin hissettiği ruhsal çöküntü, suçluluk duygusu, endişe ve gerginlik gibi belirtileri azaltır.
  • Bozulan ruhsal durumun dengelenmesi için kullanılır [ani gelişen ve uzun süreli rahatsızlıklarda; bipolar bozuklukta (ruhsal durumdaki zıt yönlü değişiklikler) gözlenen taşkınlık nöbeti belirtilerinin kontrol altına alınmasında; agresifveya diğer yıkıcı davranışların ön planda olduğu davranış ve diğer yıkıcı davranış bozukluklarının tedavisinde; çocuklarda ve ergenlerde otistik bozukluğa bağlı huzursuzlukların (agresif belirtiler, kendine zarar verme, öfke nöbetleri, ani duygu durum değişiklikleri) tedavisinde].