VOLTAREN OPHTA 1 mg 5 ml oft. solüsyon {Novartis} Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Voltaren Ophta dozu, Voltaren Ophta dozaj, Voltaren Ophta doz aşımı, Voltaren Ophta uygulama, Voltaren Ophta kullanım şekli, Voltaren Ophta kullanımı, Voltaren Ophta kullanım süresi, Voltaren Ophta açmı tokmu, Voltaren Ophta nedir, Voltaren Ophta ne için kullanılır, Voltaren Ophta nasıl kullanılır, Voltaren Ophta faydaları, Voltaren Ophta etkileri, Voltaren Ophta günde kaç kez, Voltaren Ophta sabah mı akşam mı, Voltaren Ophta fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde:

Oküler cerrahi ve komplikasyonlarında:

Ameliyat öncesi : Ameliyattan önce 3 saat içinde en fazla 5 kez 1 damla

Ameliyat sonrası : Ameliyattan sonra başlangıçta 3 kez 1 damla sonra gerekli olduğu müddetçe günde 3-5 kez 1 damla

Ağrı ve fotofobinin önlenmesi; post-travmatik enflamasyonda: 4-6 saatte bir, birer damla.

Ağrı, cerrahi müdahaleye (refraktif cerrahi gibi) bağlı ise, ameliyattan bir saat önce 1 veya 2 damla, müdahaleden sonraki 15 dakika içinde 1 veya 2 damla ve ondan sonraki 3 gün 4 ila 6 saatte bir 1 damla damlatılır.

Uygulama şekli:

Yalnız oftalmik kullanım içindir. Göze damlatılarak uygulanır.

Orjinal kapak açılıncaya kadar sterilitesini korur. Hastalar, damlalık ucuna dokunulmasının solüsyonu kontamine edebileceği konusunda uyarılmalıdırlar.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

VOLTAREN OPHTHA’nın böbrek veya karaciğer yetmezliğinde etkinlik ve güvenliliği çalışılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

VOLTAREN OPHTHA çocuklarda kullanım için endike değildir. Çocuklardaki deneyim strabismus ameliyatı ile ilgili yayınlanmış az sayıda klinik çalışma ile sınırlıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

VOLTAREN OPHTHA ile doz aşımına dair bir deneyim bulunmamaktadır. Ancak, 5 mL’lik bir VOLTAREN OPHTHA şişesinde sadece 5 mg diklofenak sodyum bulunduğundan (erişkinler için önerilen günlük maksimum oral dozun sırasıyla %0,2 ve %3’üne karşılık gelmektedir), kaza sonucu oral yutulması minimum düzeyde advers etki riski taşımaktadır.