VOLTAREN EMULGEL %1 100 gr pomad { Novartis } Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Voltaren Emulgel dozu, Voltaren Emulgel dozaj, Voltaren Emulgel doz aşımı, Voltaren Emulgel uygulama, Voltaren Emulgel kullanım şekli, Voltaren Emulgel kullanımı, Voltaren Emulgel kullanım süresi, Voltaren Emulgel açmı tokmu, Voltaren Emulgel nedir, Voltaren Emulgel ne için kullanılır, Voltaren Emulgel nasıl kullanılır, Voltaren Emulgel faydaları, Voltaren Emulgel etkileri, Voltaren Emulgel günde kaç kez, Voltaren Emulgel sabah mı akşam mı, Voltaren Emulgel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Yetişkinlerde:

VOLTAREN EMULGEL günde 3-4 defa derinin etkilenen bölgesine yavaşça ovmak suretiyle uygulanır. Gerekli olan miktar ağrılı yerin genişliğine bağlıdır. Örneğin: 2-4 gram

VOLTAREN EMULGEL yaklaşık olarak 2.0-2.5 cm çapında bir alanı tedavi etmek için yeterlidir.

VOLTAREN EMULGEL, diğer VOLTAREN dozaj formlarına yardımcı olarak da kullanılabilir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi süresi endikasyona ve elde edilen cevaba bağlıdır. Doktor tarafından farklı bir kullanım önerilmediğinde, yumuşak doku incinmelerinde ya da yumuşak dokuromatizmasında 14 günden, artrit ağrısında 21 günden fazla kullanılmamalıdır.

7 günlük kullanım sonunda durumda bir gelişme olmazsa ya da kötüleşme gözlenirse doktora danışılmalıdır.

Uygulama şekli:

Derinin etkilenen bölgesine yavaşça ovmak suretiyle uygulanır. Uygulamadan sonra eller yıkanmalıdır (parmak eklemlerinin artrozunun tedavisinde kullanıldığı durumlar hariç).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması gerekmez.

Pediyatrik popülasyon:

). 14 yaşve üzeri çocuklarda, ağrı için 7 günden uzun süre kullanılması ya da semptomlarınkötüleşmesi durumunda doktora danışılması önerilmektedir.

Geriyatrik popülasyon (65 yaş ve üzeri):

Yaşlılarda VOLTAREN EMULGEL’in yetişkin dozları kullanılabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve semptomlar

Diklofenakın topikal uygulama ile sistemik absorbsiyonu çok düşük olduğundan aşırı doz görülmesi beklenmez.

VOLTAREN EMULGEL’in kaza ile yutulması (100 g’lık bir tüp 1000 mg diklofenak sodyuma eşdeğerdir) sonucu beklenen yan etkiler VOLTAREN Tablet’in aşırı dozu ilegözlenen istenmeyen etkilere benzerdir. Yanlış kullanım veya kaza ile aşırı doz alımı (örneğinçocuklarda) nedeni ile belirgin sistemik yan etkilerin görülmesi durumunda, non-steroidalantiinflamatuvar (NSAİ) ilaçlar ile zehirlenme tedavisinde uygulanan genel önlemleruygulanmalıdır. Özellikle ilacın alımından sonra kısa bir süre geçmiş ise, gastrikdekontaminasyon ve aktif kömür ile tedavi düşünülebilir.

Tedavi

NSAI ilaçlar ile doz aşımında semptomatik ve destekleyici tedavi aslında önlemlerden oluşur. VOLTAREN EMULGEL doz aşımı ile ortaya çıkan tipik klinik bir tablo yoktur.Hipertansiyon, böbrek yetmezliği, konvülsiyonlar, gastrointestinal iritasyon ve solunumdepresyonu gibi komplikasyonlar için destekleyici ve semptomatik tedavi uygulanmalıdır.Zorlanmış diürez, diyaliz ya da hemoperfüzyon gibi spesifik tedaviler, yüksek orandaproteinlere bağlanan ve yaygın metabolize olan NSAI ilaçların eliminasyonu için olasılıklayardımcı olmayacaktır.