VOLIBRIS 5 mg 30 film kaplı tablet Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Volibris nedir, Volibris ne için kullanılır, Volibris ne ilacı, Volibris neye yarar, Volibris ne işe yarar, Volibris neye iyi gelir, Volibris kullananlar, Volibris kullanımı, Volibris uygulama, Volibris etkileri, Volibris faydaları bilgilerini içerir.

2.VOLIBRIS nedir ve ne için kullanılır?

VOLIBRIS bir yüzünde ‘GS’ diğer yüzünde ‘K2C” işareti bulunan, açık pembe renkli, kare şeklinde, konveks film kaplı tabletler halinde bulunmaktadır.

VOLIBRIS her tablette etkin madde olarak 5 mg ambrisentan içerir ve diğer antihipertansifler adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir.

VOLIBRIS pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH) tedavisinde kullanılmaktadır.

PAH kalpten akciğerlere kan taşıyan kan damarlarındaki (pulmoner arterler) kan basıncının yüksek olmasıdır. PAH hastalarında bu damarlar daralır ve kalbin bu damarlardan kan pompalaması için daha fazla çalışması gerekir. Bu durum hastalarda yorgunluk, baş dönmesi ve nefes darlığı gibi belirtilere yol açabilir.

VOLIBRIS pulmoner arterleri genişletir ve böylelikle kalbin bu damarlardan kan pompalamasını kolaylaştırır. Bu etki kan basıncını düşürür ve hastalık belirtilerini azaltır.