VIRMOL 750 mg 14 film kaplı tablet Nedir

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virmol nedir, Virmol ne için kullanılır, Virmol ne ilacı, Virmol neye yarar, Virmol ne işe yarar, Virmol neye iyi gelir, Virmol kullananlar, Virmol kullanımı, Virmol uygulama, Virmol etkileri, Virmol faydaları bilgilerini içerir.

2.VIRMOL nedir ve ne için kullanılır?

VIRMOL’ün etkin maddesi famsiklovirdir. Famsiklovir antiviraller denilen bir ilaç sınıfına aittir. Bu ilaçlar virüslerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

VIRMOL, 7 ve 14 film tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

VIRMOL, beyazdan hemen hemen beyaza yakm renkte, oblong, bikonveks, her iki tarafı düz film kaplı tabletler şeklindedir.

VIRMOL yetişkinlerde iki tip viral enfeksiyonun tedavisinde kullanılır:

- Zona (herpes zoster), bu hastalık varicella zoster (su çiçeğine de yol açan virüs) denilen bir virüs nedeniyle oluşur. VIRMOL virüsün vücut içinde yayılmasını önleyerek daha kısa sürede iyileşme sağlar.

- VIRMOL aynı zamanda göz çevresinde ve gözde oluşan zona (oftalmik zoster) tedavisinde de kullanılır.

- Genital herpes. Genital herpes; herpes simplex virüs tip 1 veya tip 2’nin neden olduğu bir viral enfeksiyondur. Normalde cinsel temas ile bulaşır. Cinsel organlarda içi su dolu kabarcıklar, yanma hissi veya kaşıntıya neden olur, bu durum ağrılı olabilir. VIRMOL yetişkinlerde genital herpes enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Sık sık genital herpes atakları geçiren kişiler atakların önlenmesi için VIRMOL kullanabilir.