VINCRISTINE SULFAT DBL 2 mg/2ml enj. sol. içeren flakon Gebelik

Orna Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vincristine gebelik kategorisi D'dir. Vincristine hamilelik kategorisi, Vincristine gebelik kategorisi, Vincristine emzirme, Vincristine anne sütüne geçer mi, Vincristine laktasyon, Vincristine hamilelerde kullanımı, Vincristine ve bebek, Vincristine kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

VİNCRİSTİNE SULFATE DBL’nin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hamile kadınlar ile gerçekleştirilmiş yeterli ve kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Ancak hamile kadınlara uygulandığında fetusta ciddi toksik etkilere yol açabilir, bu nedenle VİNCRİSTİNE SULFATE DBL hamilelerde kullanılmamalıdır.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların vinkristin uygulanışı sırasında hamile kalmaması konusunda uyarılması gerekmektedir.

Tedavi sırasında ve tedavinin tamamlanmasından 3 ay sonra hem erkekler hem de kadınlar gebelik önleyici tedbirler almalıdır.

Gebelik dönemi

VİNCRİSTİNE SULFATE DBL’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (Bkz. Kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Vinkristin’in insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yeterli bilgi mevcut değildir.
Vinkristin’in süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/ toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez.
VİNCRİSTİNE SULFATE DBL emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Tek başına vinkristin sülfat tedavisinin ardından fertilitenin nasıl etkilendiği insanlar üzerinde çalışılmamıştır. Klinik raporlar gösteriyor ki vinkristin sülfat beraberinde