VIENOKS 20 mg 30 film tablet Dozu

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vienoks dozu, Vienoks dozaj, Vienoks doz aşımı, Vienoks uygulama, Vienoks kullanım şekli, Vienoks kullanımı, Vienoks kullanım süresi, Vienoks açmı tokmu, Vienoks nedir, Vienoks ne için kullanılır, Vienoks nasıl kullanılır, Vienoks faydaları, Vienoks etkileri, Vienoks günde kaç kez, Vienoks sabah mı akşam mı, Vienoks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

semptom kontrolü için gerekli en düşük doz ve en kısa sürede kullanılarak en aza indirilebilir.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Standart doz: Primer dismenore, postoperatif ağrı ve akut gut dışındaki tüm endikasyonlar için günde tek doz 20 mg, her gün aynı saatte verilmelidir.

Primer dismenore için önerilen doz günde tek doz 20-40 mg.’dır. Postoperatif ağrı için önerilen doz günde tek doz 40 mg olup 5 gün uygulanabilir ve akut gut ataklarında önerilendoz günde tek doz 2 gün 40 mg ve ardından 5 gün 20 mg’dır.

Gerektiği durumlarda tedaviye 1 veya 2 gün, günde tek doz i.v. veya i.m. uygulama ile başlanıp oral veya rektal devam edilebilir.

Kronik hastalıkların tedavisinde tenoksikamın terapötik etkinliği tedavinin başında belirgindir ve elde edilen yanıt zaman içinde artar. Kronik bozukluklarda günde 20 mg’lık dozun üzerineçıkılması tavsiye edilmez. Bu durumda terapötik etkinlikte anlamlı bir artış olmaksızınistenmeyen reaksiyonların sıklık ve şiddeti artacaktır.

Uzun süreli tedaviye gereksinim gösteren hastalarda idame tedavi için günlük oral dozun 10 mg’a indirilmesi denenebilir.

Uygulama şekli:

Tabletler bir bardak su ile alınıır. VİENOKS tabletler tercihen yemek sırasında veya yemekten hemen sonra alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek hastalığı olan hastalara yukarıda belirtilen doz önerileri uygulanabilir. Ancak böbrek yetmezliği olan hastalarda VİENOKS kullanıldığında böbrek fonksiyonlarının dikkatleizlenmesi önerilir. Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer hastalığı olan hastalara yukarıda belirtilen doz önerileri uygulanabilir. Ancak karaciğer yetmezliği olan hastalarda VİENOKS kullanıldığında karaciğer fonksiyonlarınındikkatle izlenmesi önerilir. Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.Pediyatrik popülasyon:

Ergenler ve çocuklar için, klinik deneyim eksikliği nedeniyle doz önerisi yapılamamaktadır. Bu yaş grubunda kullanılmaz.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalara gastrointestinal kanama, ülserasyon ya da perforasyon riski daha yüksektir ve ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu hastalarda tedaviye en düşük doz ile başlanmalı veeşzamanlı olarak düşük doz aspirin ya da gastrointestinal riski artıran diğer ilaçlar kullananhastalar için koruyucu ilaçlarla (örn. mizoprostol ya da proton pompa inhibitörleri) kombinetedavi düşünülmelidir (bkz. Bölüm 4.4).

Doz aşımı ve tedavisi

Semptom ve Belirtiler:

VİENOKS ile akut doz aşımı tablosuna rastlanılmadıysa da, istenmeyen etkiler bölümünde bildirilen semptom ve belirtilerin daha belirgin olarak ortaya çıkması beklenebilir.Gastrointestinal kanama ortaya çıkabilir. NSAİ ilaç alınması ardından seyrek olarakhipertansiyon, akut renal yetmezlik, solunum depresyonu ve koma ortaya çıkabilir.

NSAİ ilaç terapötik kullanımında anafilaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir ve doz aşımı ardından da ortaya çıkabilir.

Tedavi:

NSAİ ilaç doz aşımında hastalara semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Özgün antidot yoktur. Doz aşımında, emilimi azaltıcı (örneğin, mide yıkanması veya aktif kömür) veatılımı hızlandırıcı (örneğin, kolestiramin) yaklaşımlar denenmelidir.

Diyaliz kan dolaşımından NSAİ ilaçları anlamlı düzeyde temizlemez.