VIEKIRAX 12.5/75/50 mg 56 film kaplı tablet Nedir

Abbvie Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viekirax nedir, Viekirax ne için kullanılır, Viekirax ne ilacı, Viekirax neye yarar, Viekirax ne işe yarar, Viekirax neye iyi gelir, Viekirax kullananlar, Viekirax kullanımı, Viekirax uygulama, Viekirax etkileri, Viekirax faydaları bilgilerini içerir.

2.VIEKIRAX nedir ve ne için kullanılır?

VIEKIRAX pembe renkli, oblong, üzerine “AV1” oyulmuş, 18,8 mm x 10,0 mm boyutlarında film kaplı tablettir. VIEKIRAX, günlük 2 adet film tablet içeren alüminyum folyo blisterler içerisinde ambalajlanmıştır. Her kutu 56 tablet içerir (14 tabletlik 4 iç kutu içeren çoklu ambalaj kutusu.)

Viekirax, kronik (uzun süreli) hepatit C virüs enfeksiyonu (karaciğeri etkileyen, hepatit C virüsünün neden olduğu bir enfeksiyöz hastalık) olan yetişkinlerin tedavisinde kullanılan antiviral bir ilaçtır. VIEKIRAX ombitasvir, paritaprevir, ve ritonavir etkin maddelerini içermektedir.

Üç etkin maddenin birlikte gösterdiği etki, hepatit C virüsünün çoğalmasını ve yeni hücreleri enfekte etmesini durdurarak, bir süre içerisinde kanı virüsten temizler. Ombitasvir ve paritaprevir, virüsün çoğalması için çok önemli olan iki proteini bloke eder. Ritonavir, paritaprevirin vücuttaki etkisini uzatacak bir ‘güçlendirici’ şeklinde etki eder.

VIEKIRAX tabletler, "dasabuvir" ve "ribavirin" gibi diğer antiviral ilaçlar ile birlikte alınır. Doktorunuz, VIEKIRAX ile birlikte bu ilaçlardan hangilerinin alınacağını size söyleyecektir.

VIEKIRAX ile birlikte aldığınız diğer antiviral ilaçlar için de Kullanma Talimatlarını okumanız çok önemlidir. İlaçlarınız hakkında herhangi bir sorunuz olması durumunda, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.