VESTIBO 24 mg 100 tablet Dozu

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vestibo dozu, Vestibo dozaj, Vestibo doz aşımı, Vestibo uygulama, Vestibo kullanım şekli, Vestibo kullanımı, Vestibo kullanım süresi, Vestibo açmı tokmu, Vestibo nedir, Vestibo ne için kullanılır, Vestibo nasıl kullanılır, Vestibo faydaları, Vestibo etkileri, Vestibo günde kaç kez, Vestibo sabah mı akşam mı, Vestibo fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Yetişkinler için doz gün içinde dozlara bölünmüş şekilde uygulanan 48 mg’dır (günde 3 defa 1-2 tablet).

Doz, ilaca verilen cevaba uygun olarak hastaya göre ayarlanmalıdır. Hastalıktaki iyileşme bazen birkaç haftalık tedavi sonrasında gözlenebilir. En iyi sonuçlar bazen birkaç aylık tedavi sonrasında elde edilebilir.

Hastalık başladığı andan itibaren yapılan tedavinin, hastalığın ilerlemesini ve/veya hastalığın daha ileri dönemlerinde oluşan işitme kaybım önlediğine dair bulgular mevcuttur.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir.

Yemeklerle birlikte alımı betahistin’in absorbsiyonunu yavaşlatır ancak total emilim açlık durumunda alımına benzerdir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu hasta grubuna özgü klinik çalışma bulunmamakla birlikte, pazarlama sonrası verilere göre doz ayarlaması gerekli görünmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Etkinliği ve güvenliği açısından yeterli düzeyde veri bulunmadığından, VESTİBO’nun, 18 yaşm altındaki çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Bir kaç doz aşımı vakası rapor edilmiştir. Bazı hastalarda 640 mg doza dek hafif - orta şiddette semptomlar (öm. bulantı, somnolans, abdominal ağn) gözlenmiştir. Özellikle diğer aşın dozda ilaçlarla ile birlikte olmak üzere kasıtlı betahistin doz aşımı olgularında daha ciddi komplikasyonlar (öm. konvülziyon, pulmoner ya da kardiyak komplikasyonlar) gözlenmiştir.

Aşın doz tedavisi standart destek tedavisi yöntemlerim içermelidir.