VENT-O-SAL inhaler Nedir

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vent-O-Sal nedir, Vent-O-Sal ne için kullanılır, Vent-O-Sal ne ilacı, Vent-O-Sal neye yarar, Vent-O-Sal ne işe yarar, Vent-O-Sal neye iyi gelir, Vent-O-Sal kullananlar, Vent-O-Sal kullanımı, Vent-O-Sal uygulama, Vent-O-Sal etkileri, Vent-O-Sal faydaları bilgilerini içerir.

2.VENT-O-SAL nedir ve ne için kullanılır?

VENT-O-SAL selektif beta2 adrenerjik reseptör agonistleri adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir. Etkin madde olarak salbutamol içerir ve akciğerlerdeki hava yollarım genişleterek daha kolay nefes alıp vermenizi sağlar.

VENT-O-SAL inhaler, özel olarak dizayn edilmiş, aktivatörü olan Ölçülü dozlu bir cihazdır. İnhaler ile 200 ve 250 kez püskürtme yapılabilir ve her püskürtme ile 100 mikrogram salbutamol salınır.

  • Astımda semptom giderici olarak kullanılan rahatlatıcı bir ilaçtır.
  • Kontrol edici ilaç olarak kullanılmamalıdır. Astımda VENT-O-SAL’in düzenli kullanımı önerilmez.
  • VENT-O-SAL:

  • Astım, uzun süreli devam eden hava yolları iltihabında (kronik bronşit) ve akciğerde hava yollarının gelişmiş kalıcı hasarlarından (amfızemden) kaynaklanan geri dönüşümlü havayolu tıkanıklıklarında çabuk başlayan etkisiyle bronşların kısa süreli olarak (4 saat) genişletilmesinde
  • Egzersiz, alerjene maruz kalma gibi astım krizinin ortaya çıkmasına neden olabileceği bilinen koşullarda belirtileri önlemek amacıyla,
  • Kronik obstrüktif (tıkayıcı) akciğer hastalığında (KOAH) belirtileri azaltmak için ve kurtarıcı ilaç olarak kullanılır.