VENTAVIS 10 mcg/ml NEBULIZATOR için solüsyon içeren 30 ampül Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ventavis dozu, Ventavis dozaj, Ventavis doz aşımı, Ventavis uygulama, Ventavis kullanım şekli, Ventavis kullanımı, Ventavis kullanım süresi, Ventavis açmı tokmu, Ventavis nedir, Ventavis ne için kullanılır, Ventavis nasıl kullanılır, Ventavis faydaları, Ventavis etkileri, Ventavis günde kaç kez, Ventavis sabah mı akşam mı, Ventavis fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Önerilen doz Yetişkinler:

Her inhalasyon seansı 2.5 mikrogram iloprost (inhalasyon cihazının ağız kısmından verilen) ile başlamalıdır. Kişisel ihtiyaç ve toleransa göre doz 5.0 mikrogram iloprosta kadar arttırılabilir. İnhalasyon seansı başına saptanan doz kişisel ihtiyaç ve toleransa göre günde 6 - 9 kere tekrarlanır. Nebulizatörde ve nebulizatörün ağız parçasında istenen doza bağlı olarak, bir inhalasyon süresi yaklaşık 4 - 10 dakikadır. Tedavi süresi: Uzun süreli tedavi.

Uygulama şekli:

Pulmoner hipertansiyon konusunda deneyimli bir hekim tarafından tedavi başlatılmalı ve takip edilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

Doz aşımı olgusu bildirilmemiştir. Doz aşımı söz konusu olduğunda baş ağrısı, ani kızarma, mide bulantısı, kusma ve diyare şeklinde hipotansif/vasovagal reaksiyon beklenebilir. Kan basıncında artış, bradikardi veya taşikardi, kol, bacak veya sırt ağrısı olasıdır.

Tedavi

Özel antidot bilinmemektedir. İloprost uygulamasının kesilmesi, izleme ve semptomatik önlemler önerilir.