VENORUTON FORTE 500 mg 60 tablet { Novartis } Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Venoruton dozu, Venoruton dozaj, Venoruton doz aşımı, Venoruton uygulama, Venoruton kullanım şekli, Venoruton kullanımı, Venoruton kullanım süresi, Venoruton açmı tokmu, Venoruton nedir, Venoruton ne için kullanılır, Venoruton nasıl kullanılır, Venoruton faydaları, Venoruton etkileri, Venoruton günde kaç kez, Venoruton sabah mı akşam mı, Venoruton fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

Kronik venöz yetmezlik ve komplikasyonlarında:

Yemeklerle birlikte günde 2 defa 1 VENORUTON FORTE tablettir.

Semptomlar genellikle 2 hafta içerisinde düzelir. Bu doza, belirtiler ve ödem tamamen kayboluncaya kadar devam edilmesi önerilir. Daha sonra tedaviye ara verilebilir. Sağlanmış olan düzelme, tedavi durdurulduktan sonra en az 4 hafta devam eder.

Semptomlar tekrarlayacak olursa, yukarıda belirtilen dozlar yeniden uygulanır.

Retinal damar hastalıkları:

En iyi sonuçlar, günde 1-2 g’a kadar yükselebilen, yemeklerle birlikte günde 2 defa 1 veya 2 tablet VENORUTON FORTE’a eşdeğer dozlarla alınmıştır.

Uygulama şekli

VENORUTON FORTE yemeklerle birlikte, yeterli miktarda su ile alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda yapılan özel tolerabilite çalışmalarında önemli bir intolerans bulgusuna rastlanmamıştır
.

VENORUTON FORTE’un kalp, böbrek ve karaciğer hastalıklarına bağlı olarak, alt kol ve bacaklarında ödem olan hastalarda etkinliği kanıtlanmadığından bu hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon

VENORUTON FORTE’un çocuklarda kullanımı araştırılmamıştır.

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozda kullanımına dair hiçbir olgu bildirilmemiştir.