VENEGIS XR 75 mg uzatılmış salınımlı 28 sert kapsül Uyarılar

Egis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Venegis uyarılar, Venegis zararları, Venegis önlemler, Venegis riskler, Venegis yan etkisi, Venegis alerji, Venegis alkol, Venegis hamileler, Venegis emzirme, Venegis araç kullanımı, Venegis fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Majör Depresyon ve diğer psikiyatrik bozuklukları olan çocuk ve gençlerde yapılan kısa-dönemli klinik çalışmalarda antidepresanlar intihar düşünce ve davranışlarının (intihara yatkınlık) riskini arttırmıştır. Çocuk veya gençte VENEGIS XR veya herhangi diğer bir antidepresan kullanılması düşünüldüğünde, tanımlanan risk ile klinik ihtiyaç dengelenmelidir. İntihar ile ilgili uyarıya bakınız.

Antidepresan ilaçların çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımlarının intihar düşünce ya da davranışlarını artırma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle tedavinin başlangıcı ve ilk aylarında, ilaç dozunun artırılma/azaltılma ya da kesilme dönemlerinde hastanın gösterebileceği huzursuzluk, aşırı hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişiklikleri ya da intihar olasılığı gibi nedenlerle hastanın gerek ailesi gerekse tedavi ediciler tarafından yakinen izlenmesi gereklidir.

VENEGIS XR pediyatrik hastalarda (18 yaş altı) kullanım için onaylı değildir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Venlafaksin’in sağlıklı gönüllülerde psikomotor, kognitif ya da kompleks davranış tepkilerini etkilememiştir. Ancak psikoaktif ilaçlar, düşünme, karar verme ve motor becerilerini etkileyebileceğinden hastalar araç ve diğer tehlikeli makineleri kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdırlar.