VENATON PLUS 160/25 mg 84 film tablet Dozu

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Venaton Plus dozu, Venaton Plus dozaj, Venaton Plus doz aşımı, Venaton Plus uygulama, Venaton Plus kullanım şekli, Venaton Plus kullanımı, Venaton Plus kullanım süresi, Venaton Plus açmı tokmu, Venaton Plus nedir, Venaton Plus ne için kullanılır, Venaton Plus nasıl kullanılır, Venaton Plus faydaları, Venaton Plus etkileri, Venaton Plus günde kaç kez, Venaton Plus sabah mı akşam mı, Venaton Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen VENATON PLUS dozu, günde 1 film kaplı tablettir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Klinik olarak uygun olduğunda 80 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid veya 160 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid ya da 320 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Gerektiğinde 160 mg valsartan/25 mg hidroklorotiyazid veya 320 mg valsartan/25 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Maksimal antihipertansif etki, 2-4 hafta içerisinde görülür.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon: VENATON PLUS’ın çocuklardaki güvenliliği ve etkinliği gösterilmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

VENATON PLUS ile doz aşımı konusunda herhangi bir deneyim olmamakla birlikte, bu gibi vakalarda beklenecek başlıca belirti bilinç bulanıklığı, dolaşım kollapsı ve/veya şoka yol açabilen belirgin hipotansiyondur. Eğer hasta ilacı yeni almışsa kusturulmalıdır. Aksi takdirde intravenöz yoldan serum fizyolojik infüzyonu uygulanır.

Valsartan plazma proteinlerine güçlü bir şekilde bağlandığından, hemodiyaliz yoluyla vücuttan uzaklaştınlamaz, hidroklorotiyazid ise diyalizle vücuttan uzaklaştınlabilir.