VEGABON PLUS D 5600 IU 4 tablet Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vegabon Plus nedir, Vegabon Plus ne için kullanılır, Vegabon Plus ne ilacı, Vegabon Plus neye yarar, Vegabon Plus ne işe yarar, Vegabon Plus neye iyi gelir, Vegabon Plus kullananlar, Vegabon Plus kullanımı, Vegabon Plus uygulama, Vegabon Plus etkileri, Vegabon Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.VEGABON PLUS D nedir ve ne için kullanılır?

VEGABON PLUS D, alendronat sodyum ve vitamin D3 olarak bilinen kolekalsiferol içeren bir tablettir. Beyaz renkli üzeri çentikli oblong tabletler halinde 4 ve 12 tabletlik blister ambalajda piyasaya verilmiştir.

Alendronat, bifosfonat olarak isimlendirilen hormonal olmayan bir ilaç grubunun içinde yer alır. Alendronat, menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik kaybını önler ve kemik yapımına yardım eder. Omurga ve kalça kırık riskini azaltır. Vitamin D, kalsiyum emilimi ve normal kemik yapımı için gerekli olan bir vitamindir.

VEGABON PLUS D, kalça ve vertebra kırıkları dahil olmak üzere kırıkların önlenmesi için postmenopozal osteoporozlu kadınlarda osteoporoz tedavisinde ve kırıkların önlenmesi için erkeklerdeki osteoporozun tedavisinde kullanılır.

VEGABON PLUS D kullanmaya başladıktan en az 3 ay sonra kemik yoğunluğunda düzelme görülebilir.