VAXIGRIP pediatrik Dozu

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vaxigrip dozu, Vaxigrip dozaj, Vaxigrip doz aşımı, Vaxigrip uygulama, Vaxigrip kullanım şekli, Vaxigrip kullanımı, Vaxigrip kullanım süresi, Vaxigrip açmı tokmu, Vaxigrip nedir, Vaxigrip ne için kullanılır, Vaxigrip nasıl kullanılır, Vaxigrip faydaları, Vaxigrip etkileri, Vaxigrip günde kaç kez, Vaxigrip sabah mı akşam mı, Vaxigrip fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

6 aylıktan 35 aylığa kadar olan çocuklarda: 0,25 mL’lik bir doz.

Daha önce aşılanmamış çocuklara, en az 4 haftalık bir aradan sonra ikinci doz verilmelidir.
Uygulama sıklığı ve süresi:

Grip aşısı her yıl tek doz olarak uygulanmalıdır. Grip aşısının uygulanması için en önemli konu grip salgınının başlamamış olmasıdır. Grip salgınının başlamasından önceki Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ayları en uygun aylardır. Ancak kişi gribe yakalanmamış ise aşılama grip sezonunun sonuna kadar uygulanabilir.

Uygulama şekli:

VAXIGRIP PEDİATRİK, intramusküler veya derin subkutan yolla enjekte edilmelidir. Kullanmadan önce dikkatlice dolu enjektörü çalkalayınız. Kullanıma hazır enjektörün kullanılışı:

0,25 mL’lik bir doz için lütfen enjektörün tüm içeriğini enjekte ediniz.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: VAXIGRIP PEDİATRİK’in böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirliği ve etkinliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: VAXIGRIP PEDİATRİK’in 6 aydan daha küçük bebeklerde güvenilirliği ve etkinliği incelenmemiştir. Bu nedenle 6 aydan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon: VAXIGRIP PEDİATRİK yaşlılara uygulanmamaktadır. Yaşlılar için 0,5 mL’lik grip aşısı (VAXIGRIP) önerilmektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı halinde herhangi bir ters veya olumsuz etki görülmesi olası değildir.