VASOSERC BID 24 mg 30 ağızda eriyen tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vasoserc dozu, Vasoserc dozaj, Vasoserc doz aşımı, Vasoserc uygulama, Vasoserc kullanım şekli, Vasoserc kullanımı, Vasoserc kullanım süresi, Vasoserc açmı tokmu, Vasoserc nedir, Vasoserc ne için kullanılır, Vasoserc nasıl kullanılır, Vasoserc faydaları, Vasoserc etkileri, Vasoserc günde kaç kez, Vasoserc sabah mı akşam mı, Vasoserc fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji :

Yetişkinler için doz gün içinde dozlara bölünmüş şekilde uygulanan 24-48 mg’dır (günde 2 defa 1 tablet).

Uygulama sıklığı ve süresi :

Doz, ilaca verilen cevaba uygun olarak hastaya göre ayarlanmalıdır. Hastalıktaki iyileşme bazen birkaç haftalık tedavi sonrasında gözlenebilir. En iyi sonuçlar bazen birkaç aylık tedavi sonrasında elde edilebilir.

Hastalık başladığı andan itibaren yapılan tedavinin, hastalığın ilerlemesini ve/veya hastalığın daha ileri dönemlerinde oluşan işitme kaybını önlediğine dair bulgular mevcuttur.

Uygulama şekli :

Sadece ağızdan kullanım içindir.

Tablet, dil üzerine yerleştirilerek ağızda erimesi beklenir ve suyla veya susuz olarak yutulur. Tercihen yemeklerle birlikte veya yemekten kısa bir süre sonra alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun ayarlanmasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon: Etkinliği ve güvenliği açısından yeterli düzeyde veri bulunmadığından, VASOSERC’in, 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Günümüzde aşırı dozla ilgili deney sonuçları henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle aşırı dozun etkileri kesin bir şekilde açıklanamamakta veya spesifik bir tedavi tavsiye edilememektedir. Ancak prensip olarak betahistin HCl ile aşırı dozda aşağıdaki semptomlar görülebilir: Başağrısı, yüzde kızarıklık, taşikardi, hipotoni, bronkospazm, üst solunum yollarında ödem. Doz aşımı durumunda mide yıkanması ve semptomatik tedavinin yanısıra antihistaminik tedavi de uygulanabilir. Bronkospazm ve kardiyovasküler kollaps için infüzyon şeklinde adrenalin, hızlı etkili antihistaminikler kullanılabilir.