VASOLAPRIL 20 mg 20 tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vasolapril nedir, Vasolapril ne için kullanılır, Vasolapril ne ilacı, Vasolapril neye yarar, Vasolapril ne işe yarar, Vasolapril neye iyi gelir, Vasolapril kullananlar, Vasolapril kullanımı, Vasolapril uygulama, Vasolapril etkileri, Vasolapril faydaları bilgilerini içerir.

2.VASOLAPRIL nedir ve ne için kullanılır?

VASOLAPRİL anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri (ACE inhibitörleri) adlı ilaç sınıfının bir üyesidir.

VASOLAPRİL beyaz renkli, bir yüzü ortadan çentikli, diğer yüzü “VSL20” baskılı, yuvarlak tablettir. Her bir tabletin içinde 20 mg enalapril maleat bulunmaktadır. 20 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

VASOLAPRİL aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

• Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) tedavisi

• Kalp fonksiyonunda zayıflığın (semptomatik kalp yetmezliği) tedavisi

• Semptomatik kalp yetmezliğinin önlenmesi

Kalp yetmezliği belirtileri olan hastaların pek çoğunda VASOLAPRİL kalp yetmezliğinin kötüleşmesini yavaşlatır, kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurma ihtiyacını azaltır ve hastalardan bazılarının daha uzun yaşamasına yardımcı olur.

Belirtilerin gelişmesinden önce kalp yetmezliğinin erken evresindeki pek çok hastada VASOLAPRİL kalp fonksiyonunun zayıflamasını önlemeye ve belirtilerin (öm., nefes darlığı, yürüme gibi hafif fiziksel aktivi tel erden sonra yorulma veya ayak bileklerinde ve ayaklarda şişlik) gelişimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Bu hastalarda kalp yetmezliğine bağlı hastanede yatış süresi daha kısa olabilir.