VASILOL 5 mg 28 tablet Nedir

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vasilol nedir, Vasilol ne için kullanılır, Vasilol ne ilacı, Vasilol neye yarar, Vasilol ne işe yarar, Vasilol neye iyi gelir, Vasilol kullananlar, Vasilol kullanımı, Vasilol uygulama, Vasilol etkileri, Vasilol faydaları bilgilerini içerir.

2.VASILOL nedir ve ne için kullanılır?

VASİLOL, yuvarlak, beyaz, konveks, 9 mm çaplı, bir tarafı çapraz çentikli, diğer tarafı 'N5' işaretli tabletler halindedir. 28 tablet içeren ambalajlar olarak kullanıma sunulmuştur.

VASILOL 5 mg nebivolol (2.5 mg d-nebivolol ve 2.5 mg 1-nebivolol olmak üzere) içerir. Nebivolol selektif beta-bloker ilaçlar grubunda (kardiyovasküler sistem üzerinde seçici etkili) yer alan kardiyovasküler bir ilaçtır. Kalp hızındaki artışı önler, kalbin pompalama gücünü kontrol altına alır. Ayrıca kan damarları üzerinde genişletici etkiye sahiptir ve bu etkisi ile kan basıncında düşmeye yardımcı olur.

VASİLOL yüksek kan basıncının (hipertansiyon) tedavisinde kullanılır. Ayrıca 70 yaş ve üzerindeki hastalarda, hafıf-orta düzeyde kronik kalp yetmezliğinin tedavisinde diğer tedavilere ilave olarak kullanılır.