VANKOMISIN HCL DBL 500 mg 1 flakon Yan Etkileri

Orna Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vankomisin yan etkileri, Vankomisin etkileri, Vankomisin zararları, Vankomisin belirtileri, Vankomisin uyarılar, Vankomisin önlemler, Vankomisin kilo aldırırmı, Vankomisin zayıflatırmı, Vankomisin zehirlenmesi, Vankomisin cinsellik, Vankomisin sorunlar, Vankomisin uykusuzluk, Vankomisin bağımlılık, Vankomisin bırakma bilgilerini içerir.

Enfüzona - Bağlı Yan Etkiler :İlacın hızlı enfüzyonu esnasında veya hemen sonrasında hastada hipotansiyon, hırıltılı solunum nefes darlığı, ürtiker ve kaşıntı dahil anafilaktik reaksiyonlar oluşabilir. Hızlı enfüzyon ayrıca üst vücutta kırmızılık ve acı ile göğüs ve sırtta kas spzmına neden olabilir. Bu reaksiyonlar genelikle 20 dk'da kaybolabilir ama bir kaç saat te sürebilir. Vankomisin Hidroklorür 60 dakikanın üzerinde yavaş infüzyonla verildiğinde böyle etkiler nadirdir. Normal gönüllülerde , Vankomisin Hidroklorür 10 mg/dak'.lık veya daha bir hızda verildiği zaman enfüzyona bağlı yan etkiler görülmemiştir.
Nefrotoksisite :Vankomisin Hidroklorür verilen hastalarda artmış serum kreatinin ve BUN konsantrasyonlarına rastlanmıştır. Bu reaksiyonların çoğu birlikte aminoglikozid verilen veya daha önceden böbrek-disfonksiyonu olan hastalarda görülmüştür. Vankomisin rahatsızlığı durdurulduğu zaman azotemi ortadan kalkmıştır.
Ototoksisite : Vankomisin hidroklorür ile alakalı bir kaç düzine işitme kaybı rapor edilmiştir. Bu hastaların çoğunda böbrek disfonksiyonu , daha önceden mavcut işitme kaybı veya ototoksik bir ilaçla aynı anda tedavi söz konusudur. Vertigo baş dönmesi ve kulak çınlaması nadiren görülmüştür.
Kan Sistemi :Tedavi başlangıcından 1 hafta veya daha sonra veya 25 g'dan daha fazla total doz ile riversbl'dir.
Enjeksiyon Yeri Reaksiyonları : Nadiren trombositopeni rapor edilmiştir.
Enjeksiyon Yeri Reaksiyonları : Enjeksiyon yerinde iltihap ve tromboflebit rapor edilmiştir.
Diğer Yan Etkiler : Nadiren anaflaksi; ilaç ateşi , titreme üşüme ve kızarıklıklar rapor edilmiştir.