VALCYTE ROCHE 450 mg 60 film tablet Nedir

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Valcyte nedir, Valcyte ne için kullanılır, Valcyte ne ilacı, Valcyte neye yarar, Valcyte ne işe yarar, Valcyte neye iyi gelir, Valcyte kullananlar, Valcyte kullanımı, Valcyte uygulama, Valcyte etkileri, Valcyte faydaları bilgilerini içerir.

2.VALCYTE ROCHE nedir ve ne için kullanılır?

• VALCYTE tablet 450 mg valgansiklovire eşdeğer miktarda valgansiklovir hidroklorür içerir. VALCYTE, virüslerin çoğalmasını önlemek için etkili bir ilaç grubuna aittir. Valgansiklovir alındıktan sonra vücutta gansiklovire dönüştürülür. Gansiklovir, sitomegalovirüs (CMV) adı verilen virüsün çoğalmasını ve sağlıklı hücreleri istila etmesini önler. Bağışıklık sistemi zayıflamış olan hastalarda CMV vücut organlarında enfeksiyona yol açabilir. Bu da yaşamı tehdit edebilir.

• VALCYTE, AIDS (HIV virüsünün etkisiyle insanlarda bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan hastalık) hastalarında sitomegalovirüsün neden olduğu gözdeki retina tabakasının iltihabı (CMV retiniti) tedavisinde ve böbrek, karaciğer, kalp gibi organ nakli yapılmış hastalarda CMV’nin neden olduğu hastalığın önlenmesinde kullanılır.