VAGI-HEX 10 mg 12 vaginal tablet Gebelik

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vagi-Hex gebelik kategorisi B'dir. Vagi-Hex hamilelik kategorisi, Vagi-Hex gebelik kategorisi, Vagi-Hex emzirme, Vagi-Hex anne sütüne geçer mi, Vagi-Hex laktasyon, Vagi-Hex hamilelerde kullanımı, Vagi-Hex ve bebek, Vagi-Hex kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Vajinal supozituarların, doğum kontrolü için kullanılan diyafram ve kondom gibi bazı lateks ürünlerinin koruyucu etkinliğini azaltabileceği bilinmektedir.

Gebelik dönemi

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamileliğin ilk 3 ayında kullanımına ilişkin yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bu dönemde kullanılmamalıdır. Ancak gebeliğin 3. ayından sonra kullanımı ile ilgili klinik çalışmalar mevcuttur ve çalışmalar anne ve fetusa herhangi bir zararı ortaya koymamıştır. Ancak bütün ilaçların hamilelik döneminde kullanımı fayda/zarar ilişkisinin dikkatle değerlendirildiği hekim kararı ile olmalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

Laktasyon dönemi

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme döneminde kullanımına ilişkin yapılmış klinik çalışmalar mevcuttur ve çalışmalar anne ve bebeğe herhangi bir zararı ortaya koymamıştır. Ancak bütün ilaçların emzirme döneminde kullanımı fayda/zarar ilişkisinin dikkatle değerlendirildiği hekim kararı ile olmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Heksetidin'in üreme yeteneği üzerine bilinen bir etkisi yoktur.