URSOLVAN 300 mg 100 tablet Nedir

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ursolvan nedir, Ursolvan ne için kullanılır, Ursolvan ne ilacı, Ursolvan neye yarar, Ursolvan ne işe yarar, Ursolvan neye iyi gelir, Ursolvan kullananlar, Ursolvan kullanımı, Ursolvan uygulama, Ursolvan etkileri, Ursolvan faydaları bilgilerini içerir.

2.URSOLVAN nedir ve ne için kullanılır?

URSOLVAN beyaz renkli, bikonveks, yuvarlak tablettir.

URSOLVAN’m etkin maddesi olan ursodeoksikolik asit, doğal olarak üretilen bir safra asidi olup, insan safrasında az miktarda bulunur.

URSOLVAN, “safra bileşim ve akımını etkileyen ilaçlar” diye adlandırılan ve “gastrointestinal” grubuna dahil bir ilaçtır.

URSOLVAN aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

• Safra taşı bulunmasına rağmen safra kesesi fonksiyonlarının devam ettiği hastalarda, çapı 15 mm'den küçük, radyoopak olmayan (X-ışınında görülmeyen) kolesterol safra taşlarının eritilmesinde,

• Safra asitlerinin geri kaçışından kaynaklanan mide iç yüzeyinin iltihaplanması (alkalen reflü gastrit) tedavisinde,

• Dekopmanse karaciğer sirozunun (karaciğer fonksiyon bozukluğunun vücut tarafından telafi edilemediği evredeki yaygın uzun süreli karaciğer hastalığı) bulunmadığı durumlarda primer biliyer sirozun (PBS; safra kanallarının iltihaplanmasına bağlı karaciğer sirozu) belirtilere yönelik tedavisinde kullanılır.