URSOFALK 250 mg/5 ml 250 ml süspansiyon Nedir

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ursofalk nedir, Ursofalk ne için kullanılır, Ursofalk ne ilacı, Ursofalk neye yarar, Ursofalk ne işe yarar, Ursofalk neye iyi gelir, Ursofalk kullananlar, Ursofalk kullanımı, Ursofalk uygulama, Ursofalk etkileri, Ursofalk faydaları bilgilerini içerir.

2.URSOFALK nedir ve ne için kullanılır?

URSOFALK, beyaz renkte, limon kokulu homojen süspansiyondur.

URSOFALK, her bir 5 mPlik süspansiyonda (1 kap ölçeğe eşdeğer) etkin madde olarak 250 mg ursodeoksikolik asit içerir.

- URSOFALK, 300 mHik şişelerde takdim edilir.

(fi)    •

■ URSOFALK ’ın etkin maddesi olan ursodeoksikolik asit, doğal olarak üretilen bir safra asidi olup, insan safrasında az miktarda bulunur.

(S)    •    •

■ URSOFALK , “Safra bileşim ve akımını etkileyen ilaçlar” olarak adlandırılan ve “gastrointestinal” grubuna dahil bir ilaçtır.

- Dekompanse karaciğer sirozunun (Karaciğer fonksiyon bozukluğunun vücut tarafından telafi edilemediği evredeki yaygın uzun süreli karaciğer hastalığı) bulunmadığı durumlarda, primer biliyer sirozun (PBS; safra kanalları hastalığına bağlı gelişen karaciğer sirozu) belirtilerine yönelik tedavisi için,

- Safra taşı bulunmasına rağmen, safra kesesi fonksiyonlarının devam ettiği hastalarda, çapı 15 mm’den küçük ve X-ışını görüntülerinde gölgeli olmayan kolesterol safra taşlarının eritilmesinde kullanılır.