URSOFALK 250 mg 100 kapsül Nedir

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ursofalk nedir, Ursofalk ne için kullanılır, Ursofalk ne ilacı, Ursofalk neye yarar, Ursofalk ne işe yarar, Ursofalk neye iyi gelir, Ursofalk kullananlar, Ursofalk kullanımı, Ursofalk uygulama, Ursofalk etkileri, Ursofalk faydaları bilgilerini içerir.

2.URSOFALK nedir ve ne için kullanılır?

URSOFALK, sıkıştırılmış beyaz toz veya granüller içeren, opak sert jelatin beyaz kapsüldür.

URSOFALK’ın etkin maddesi olan ursodeoksikolik asit, doğal olarak üretilen bir safra asidi olup, insan safrasında az miktarda bulunur.

URSOFALK, “Safra bileşim ve akımını etkileyen ilaçlar” diye adlandırılan ve “gastrointestinal” grubuna dahil bir ilaçtır.

URSOFALK aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

- Safra taşı bulunmasına rağmen safra kesesi fonksiyonlarının devam ettiği hastalarda, çapı 15 mm’den küçük, radyoopak olmayan (X-ışınında görülmeyen) kolesterol safra taşlarının eritilmesinde,

- Safra asitlerinin geri kaçışından kaynaklanan mide iç yüzeyinin iltihaplanması (alkalen reflü gastrit) tedavisinde,

- Dekompanse karaciğer sirozunun (karaciğer fonksiyon bozukluğunun vücut tarafından telafi edilemediği evredeki yaygın uzun süreli karaciğer hastalığı) bulunmadığı durumlarda, primer biliyer sirozun (PBS; safra kanalları hastalığına bağlı gelişen karaciğer sirozu) belirtilere yönelik tedavisinde kullanılır.