URFAMYCIN 60 ml süspansiyon Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Urfamycin dozu, Urfamycin dozaj, Urfamycin doz aşımı, Urfamycin uygulama, Urfamycin kullanım şekli, Urfamycin kullanımı, Urfamycin kullanım süresi, Urfamycin açmı tokmu, Urfamycin nedir, Urfamycin ne için kullanılır, Urfamycin nasıl kullanılır, Urfamycin faydaları, Urfamycin etkileri, Urfamycin günde kaç kez, Urfamycin sabah mı akşam mı, Urfamycin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Çocuklar için tavsiye edilen toplam günlük ortalama doz 25 mg/kg’ dır. Ağır vakalarda, hekimin tavsiyesine uyularak, tedavinin ilk haftasında bu doz 50 mg/kg’ a kadar yükseltilebilir. Toplam günlük doz bölünerek eşit aralıklarla verilmelidir.

Yetişkinler için tavsiye edilen günlük ortalama doz 1,5 g olup 8 saat ara ile üç defada verilir. Ağır vakalarda başlangıç dozu 3g’a kadar yükseltilebilir.

Uygulama şekli:

Oral yoldan uygulanır. Her uygulamadan önce şişeyi çalkalayınız.

Süspansiyonun Hazırlanması:

Şişe üzerindeki işaret çizgisine kadar kaynatılmış soğutulmuş (40 mL) su ilave ederek iyice çalkalayınız. Homojen dağılım sağlamak için 5 dakika dinlendiriniz. Gerekiyorsa çizgiye kadar tekrar su ilave ederek iyice çalkalayınız. Böylece bir haftadan fazla aktivitesini koruyan homojen bir süspansiyon elde edilir. Kutuda bulunan ölçeğin 2 mL’ lik kısmı 50 mg, 4 mL’ lik kısmı 100 mg tiamfenikole tekabül eder.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliğinde doz ayarlamasına gerek yoktur. Kreatinin klerensi 30-60 mL/dak. olanlarda günde 2 kez 500 mg tiamfenikol, kreatinin klerensi 10-30 mL/dak. olanlarda günde 1 kez 500 mg tiamfenikol kullanılmalı veya kreatinin klerensine göre doz aralığı uzatılmalıdır. Terapötik doz aşağıdaki tabloya göre ayarlanmalıdır:

Pediyatrik popülasyon:

Standart pozoloji 20-30 mg/kg/gün’dür. Tifo ve diğer salmonellozlarda başlangıç dozu doktor kontrolünde 5 gün süre ile 50 mg/kg/gün’dür.

Yenidoğan ve 6 aydan küçük bebeklerde kullanılmamalıdır. Ancak gerekiyorsa doktor kontrolü altmda kullanılmalıdır.

6 ila 12 yaş arası çocuklarda URFAMYCİN kapsül kullanılabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı doz uygulaması ile doza bağımlı advers reaksiyonlar (kemik iliği depresyonu, polinöropati) beklenebilir. Doz aşımı durumunda, özellikle uzun süreli ve yüksek doz tedavi sırasında hematolojik depresyon görülebilir. Bu gibi durumlarda tiamfenikol tedavisi derhal kesilmelidir. Aşırı doz alındığında semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.