ULTRAPROCT 0.612 mg 10 supozituar {İntendis} Dozu

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ultraproct dozu, Ultraproct dozaj, Ultraproct doz aşımı, Ultraproct uygulama, Ultraproct kullanım şekli, Ultraproct kullanımı, Ultraproct kullanım süresi, Ultraproct açmı tokmu, Ultraproct nedir, Ultraproct ne için kullanılır, Ultraproct nasıl kullanılır, Ultraproct faydaları, Ultraproct etkileri, Ultraproct günde kaç kez, Ultraproct sabah mı akşam mı, Ultraproct fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Genellikle günde 1 supozituvar rektum içine uygulanır. Şiddetli şikayetlerde ilk gün 2-3 supozituvar kullanılır.

Genellikle çok çabuk başlayan iyileşme, tedavinin erken kesilmesine neden olmamalıdır. Nükslerden sakınmak amacıyla, şikayetlerin tamamen kaybolmasından sonra dahi ULTRAPROCT supozituvar en az 1 hafta süreyle, ancak daha seyrek aralıklarla (örneğin, iki günde bir) uygulanmalıdır. Tedavi süresi mümkünse 4 haftayı geçmemelidir.

Uygulama şekli:

ULTRAPROCT u uygulamak için en uygun zaman defekasyon sonrasıdır.

ULTRAPROCT uygulanmadan önce anal bölge özenle temizlenmeli, alüminyum kılıfından çıkartılmalı ve rektum içine uygulanmalıdır.

Isı nedeniyle yumuşamış supozituvarlar ambalajından çıkarılmadan önce soğuk suya konulmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Fluokortolon esterleri ve sinkokain hidroklorür ile yapılmış akut toksisite çalışmaları sonucunda, ULTRAPROCT’un tek doz, hatta istenmeden aşırı dozda dahi perianal veya rektal uygulanması sonrası akut bir intoksikasyon riski beklenmemektedir. Kaza ile yutulması gibi oral alımı takiben sinkokain hidroklorürün esas olarak doza bağlı ciddi kardiyovasküler (kardiyak fonksiyonun depresyonundan durmasına dek uzanan) ve merkezi sinir sistemi semptomları (konvulsiyonlar, solunum fonksiyonunun inhibİsyonu ve durması) şeklinde ortaya çıkan sistemik etkileri beklenebilir.

Ağır nörolojik semptomlar( konvülsiyonlar, santral sinir sistemi depresyonu), solnum desteği ve antikonvülzan ilaçlarla semptomatik olarak tedavi edilmelidir.