ULTRALAN pomad 20 gr {İntendis} Yan Etkileri

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ultralan yan etkileri, Ultralan etkileri, Ultralan zararları, Ultralan belirtileri, Ultralan uyarılar, Ultralan önlemler, Ultralan kilo aldırırmı, Ultralan zayıflatırmı, Ultralan zehirlenmesi, Ultralan cinsellik, Ultralan sorunlar, Ultralan uykusuzluk, Ultralan bağımlılık, Ultralan bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ULTRALAN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini far ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

ULTRALAN kullanımı sırasında ender olarak kaşıntı, yanma, kızarıklık, ya da kabartı gibi deri rahatsızlıkları meydana gelebilir.

Kortikosteroid içeren haricen kullanılan perperatların geniş bir alana (yaklaşık % 10 ve daha fazlasına) uygulanması veya uzun süreli kullanımı (4 haftayı aşan) sonucunda bazı belirtiler meydana gelebilir. Örneğin derinin incelmesi (atrofi), kılcal damarların genişlemesi, deride şerit oluşumu, deride sivilcemsi değişiklikler, ve kortikosteroid emilimine bağlı olarak sistemik etkiler.

Diğer kortikosteroidlerin de haricen kullanımında nadir olarak meydana gelen yan etkiler: saç kökü iltihabı, aşırı kıl uzaması, ağız civarında ekzema, deride renk değişikliği, herhangi bir içeriğe karşı alerjik deri reaksiyonları.

Annelerin gebelikte ve emzirme periyodunda geniş vücut yüzeylerine ya da uzun bir süre kullanımda bebeklerinde yan etki görülebilir. Örneğin gebeliğin son haftalarında Ultralan uygulandığında, bebekte böbrek üstü bezinde gerileme görülebilir.

Bunlar ULTRALAN’ın hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Geniş alanlara (vücut yüzeyinin % 10'u ve fazlası) ve/veya uzun süreli (4 haftadan uzun) -özellikle kapalı pansuman şeklindeki- uygulamalarda, aşağıdaki yan etkiler oluşabilir: deride atrofi, teleangiektaziler, striae, akne formunda belirtiler, perioral dermatit, hipertrikoz ve kortikoid'in rezorbsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler. Nadir olgularda allerjik deri reaksiyonları oluşabilir.
Ultralan, kadında gebelik veya süt verme döneminde uzun süre veya geniş alanlarda uygulandığında, yeni doğanlarda da bazı yan etkilerin oluşması mümkündür (örn., hamileliğin son haftalarındaki uygulamalar sonucunda böbreküstü bezi fonksiyon bozuklukları).