ULTRACAIN DS FORT 2 ml 20 ampül Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ultracain nedir, Ultracain ne için kullanılır, Ultracain ne ilacı, Ultracain neye yarar, Ultracain ne işe yarar, Ultracain neye iyi gelir, Ultracain kullananlar, Ultracain kullanımı, Ultracain uygulama, Ultracain etkileri, Ultracain faydaları bilgilerini içerir.

2.ULTRACAIN DS FORT nedir ve ne için kullanılır?

ULTRACAİN D-S’nin içinde artikain hidroklorür ve epinefrin hidroklorür etkin maddeleri bulunur. Ampul içinde solüsyonun 1 m1. sinde 40 mg artikain hidroklorür ve 0.012 mg epinefrin hidroklorür vardır. Ambalajı içinde her biri 2 ml enjeksiyon solüsyonu içeren 20 ampul bulunur.

ULTRACAİN D-S forte ampul sadece dişle ilgili anestezide kullanılır.

ULTRACAİN D-S lokal (bölgesel) anestezi yapan bir ilaçtır. Asitamid tipi bir lokal anesteziktir. ULTRACAİN D-S bir infiltrasyon anesteziğidir. Anestezik etkisini çabuk gösterir, güvenlidir.

ULTRACAİN D-S, aşağıdaki belirtilen durumlarda kullanılır:

Kuvvetli bir kanlanma bozukluğuna neden olan mukoza ve kemik müdahalelerinde, diş özü üzerindeki cerrahi müdahalelerde, desmodontitik ekstraksiyonlar gibi müdahalelerde ve kırık dişlerin çekiminde (osteotomi), uzun süreli cerrahi müdahalelerde, diş ve diş eti ile ilgili diğer müdahaleler (perkütan osteosentez, kist çıkarılması, kök ucunun çıkartılması), duyarlığı yüksek olan dişlerde kavite ve kron preparasyonları gibi müdahalelerde kullanılır.