ULCURAN 25 mg/ml 2ml x 10 ampül Nedir

Yavuz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ulcuran nedir, Ulcuran ne için kullanılır, Ulcuran ne ilacı, Ulcuran neye yarar, Ulcuran ne işe yarar, Ulcuran neye iyi gelir, Ulcuran kullananlar, Ulcuran kullanımı, Ulcuran uygulama, Ulcuran etkileri, Ulcuran faydaları bilgilerini içerir.

2.ULCURAN nedir ve ne için kullanılır?

ULCURAN, etkin madde olarak her bir ampulde 50 mg ranitidine eşdeğer miktarda ranitidin hidroklorür içerir. Ranitidin, H2-reseptör antagonistleri olarak adlandırılan ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar midenizdeki asit miktarını azaltır.

ULCURAN, renksiz veya açık sarı renkte berrak bir çözeltidir. Kas içine veya damar içine uygulanmak üzere her biri 2 mL çözelti içeren 10 ampullük ambalajlarda piyasaya sunulmuştur.

• Midedeki ya da midenin boşaldığı barsak bölümündeki (onikiparmak barsağı) ülserlerin (mide barsak yüzeyinde oluşan yaraların) iyileştirilmesi ve sonlandınlması

• Ülser kanamalarının engellenmesi

• Yemek borusundaki (özofagus) asitten ya da midedeki fazla miktardaki asitten kaynaklanan rahatsızlıkların giderilmesi (Bunların her ikisi de ağrıya veya hazımsızlık, sindirim bozukluğu ya da mide yanması olarak bilinen rahatsızlıklara yol açabilir.)

• Ameliyat esnasında, anestezi süresince mideden yukarı doğru asit gelmesinin önlenmesi.

ULCURAN çocuklarda (6 ay - 18 yaş arası) aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Midedeki ya da midenin boşaldığı barsak bölümündeki (onikiparmak barsağı) ülserlerin iyileştirilmesi

• Yemek borusundaki (özofagus) asitten ya da midedeki fazla miktardaki asitten kaynaklanan rahatsızlıkların iyileştirilmesi ve sona erdirilmesi (Bunların her ikisi de ağrıya veya hazımsızlık, sindirim bozukluğu ya da mide yanması olarak bilinen rahatsızlıklara yol açabilir.)