UCAND 32 mg 28 tablet { Nobel Sağlık } Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ucand nedir, Ucand ne için kullanılır, Ucand ne ilacı, Ucand neye yarar, Ucand ne işe yarar, Ucand neye iyi gelir, Ucand kullananlar, Ucand kullanımı, Ucand uygulama, Ucand etkileri, Ucand faydaları bilgilerini içerir.

2.UCAND nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın ismi UCAND’dır ve 28, 56 ve 84 tabletlik ambalajlarda pazarlanmaktadır. Her bir tablet 32 mg etkin madde içerir. Tabletler, pembe renkli, yuvarlak, bir yüzü tek çentiklidir.

Yetişkinlerde yüksek kan basıncının (hipertansiyon) ve kalp kası fonksiyonlarının azaldığı hastalardaki kalp yetmezliğinin tedavisinde anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörlerine ilave olarak veya ADE inhibitörlerinin kullanılamadığı zamanlarda kullanılmaktadır (ADE inhibitörleri kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan bir ilaç grubudur.).

Etkin madde kandesartan sileksetil'dir. Kandesartan sileksetil, 'anjiyotensin II reseptör antagonisti' adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Kan damarlarınızı gevşetmekte ve genişletmektedir. Bu da kan basıncınızın düşmesine yardımcı olmaktadır. Böylece kalbinizin kanı vücudunuzun tüm bölümlerine pompalaması kolaylaşır.