TUGENS 750 mg IM/IV enjeksiyon için toz içeren 1 flakon Farmasötik Özellikleri

Atılgan İlaç Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Çözücü Ampul:

6.2. Geçimsizlikler

TUGENS aminoglikozid antibiyotiklerle birlikte aynı enjektörde karıştırılmamalıdır. % 2.74 a/h sodyum bikarbonat enjeksiyonunun (BP) pH’sı çözeltinin rengini etkilediğinden TUGENS’in seyreltilmesi için önerilmez. Bununla beraber gerektiğinde, infıizyon ile sodyum bikarbonat enjeksiyon alan hastalara TUGENS, takılan set içine zerkedilerek verilebilir.

6.3. Raf ömrü

Açılmamış flakon: 24 ay

6.4.   Saklamaya yönelik özel uyarılar

Açılmamış flakon
:

25°C’nin altında ışıktan koruyarak ambalajında saklanmalıdır.

Rekonstitüe çözelti
:

Kendi çözücüsü ile rekonstitüsyondan sonra, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında (2 - 8°C) 48 saat süreyle fiziksel ve kimyasal stabilitesini korur.

İnfüzyonluk cözleti:

İntravenöz uygulama için enjeksiyonluk su ile hazırlanan çözelti, geçimli olduğu bir infüzyon sıvısı ile seyreltilir (Bkz. 6.6). İnfüzyon çözletileri ile karıştırıldığında 25 °C’nin altındaki oda sıcaklığında 24 saat süreyle fiziksel ve kimyasal stabilitesini korur.

Mikrobiyolojik açıdan hazırlanan çözeltilerin bekletilmeden kullanılması önerilir. Eğer kullanılmayacaksa saklama koşulları ve süresi kullanıcının sorumluluğundadır.

Hazırlanan Tugens enjeksiyonluk süspansiyon ve çözeltilerinde saklama sırasında renk koyulaşması görülebilir.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Her bir karton kutu; 1 adet flakon ve 1 adet çözücü ampul içermektedir.

Flakon; Alüminyum flip-off ve bromobutil kauçuk tıpa ile kapatılmış renksiz cam flakonlar (Tip III)

Çözücü ampul; 6 mİ enjeksiyonluk su içeren renksiz, halkalı, cam ampul (Tip I).

6.6.   Beşeri tıbbi üründen arta kaian maddelerin imhası ve diğer özel önlemler Parenteral solüsyonun hazırlanması:

Parenteral yoldan kullanılacak ilaçlar, rekonstitüsyondan sonra iyice çalkalanmalı ve uygulanmadan önce gözle incelenerek partiküler madde içermediğinden emin olunmalıdır. Hazırlanan çözeltide partikül bulunuyorsa kullanılmamalıdır.

Hazırlanan süspansiyon ve çözeltilerin saklanması sırasında renk koyulaşması görülebilir. Renkteki değişiklikler ilacın aktivitesini ve güvenliliğini etkilemez.

İntramüsküler kullanım için solüsyon hazırlanması:

“TUGENS 750 mg IM/IV” flakona 3 mİ enjeksiyonluk su eklenir ve hafif opak bir süspansiyon oluşuncaya kadar çalkalanır. Süspansiyonun tümü enjektöre çekilerek intramüsküler yoldan uygulanır.

İntravenöz kullanım için solüsyon hazırlanması:

İntravenöz: “TUGENS 750 mg IM/IV” flakon içeriği en az 6 mİ enjeksiyonluk su ile sulandırılır ve çalkalanır. Enjeksiyonluk çözeltinin tümü enjektöre çekilerek direkt intravenöz yoldan ya da parenteral set içine zerkedilerek uygulanır. Enjeksiyon 3-5 dakika içinde yapılmalıdır. Hazırlanan enjeksiyonluk çözelti, berrak ve renksizdir.

İntravenöz infüzyon: intravenöz uygulama için enjeksiyonluk su ile hazırlanan çözelti, geçimli olduğu bir infüzyon sıvısı ile 50 veya 100 ml’ye (1-30 mg/ml) seyreltilir. Bu çözeltiler doğrudan damara uygulanabilir veya hastaya parenteral sıvılar veriliyorsa takılan set içine zerkedilerek verilebilir.

TUGENS yaygın olarak kullanılan aşağıdaki intravenöz infüzyon çözeltileri ile karıştırıldığında 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında 24 saat süre ile fiziksel ve kimyasal stabilitesini korur. Mikrobiyolojik açıdan hazırlanan çözeltilerin bekletilmeden kullanılması önerilir. Eğer kullanılmayacaksa saklama koşulları ve süresi kullanıcının sorumluluğundadır.

İnfüzyon sıvıları:

% 0.9 sodyum Klorür

%
5 dekstroz

% 10 dekstroz enjeksiyon

% 5 dekstroz + % 0.9 sodyum klorür

%
5 dekstroz +
%
0.45 sodyum klorür

% 5 dekstroz +%
0.2 sodyum klorür

Laktatlı ringer

Ringer

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller ‘Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği’ ve ‘Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri’ne uygun olarak imha edilmelidir.