TRUVADA 30 film tablet (245 mg + 200 MG) Nedir

Gilead Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Truvada nedir, Truvada ne için kullanılır, Truvada ne ilacı, Truvada neye yarar, Truvada ne işe yarar, Truvada neye iyi gelir, Truvada kullananlar, Truvada kullanımı, Truvada uygulama, Truvada etkileri, Truvada faydaları bilgilerini içerir.

2.TRUVADA nedir ve ne için kullanılır?

TRUVADA İlci etkin madde içerir; emtrisitabin ve tenofovir disoproksi1. Bu etkin maddelerin her ikisi de HIV enfeksiyonunun tedavi edilmesinde kullanılan antiretroviral ilaçlardır. Emtrisitabin bir niikleozid revers transkriptaz inlıibitörü, tenofovir ise bir niikleotid revers transkriptaz inhibitöriidür. Bununla birlikte, her ikisi de genellikle NRTEler olarak bilinir ve virüsün çoğalması için esas olan bir enzimin (revers transkriptaz) normal çalışmasını engelleyerek çalışır. TRUVADA, HIV enfeksiyonunu tedavi etmek için her zaman diğer ilaçlarla kombine halde kullanılmalıdır. TRUVADA aynı dozlarda ayrı olarak kullanılan emtrisitabin ve tenofovir disoproksilin yerine uygulanabilir.

Bu ilaç, HIV enfeksiyonunun çaresi değildir. TRUVADA’yt alırken, yine HIV enfeksiyonu ile ilişkili enfeksiyonlar veya başka hastalıklar geliştirilebilir. Bu ilacı alırken,