TRIZOL 100 mg 7 kapsül Endikasyonları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trizol endikasyonları, Trizol tedavisi, Trizol ne işe yarar, Trizol neye yarar, Trizol ne için kullanılır, Trizol nedir, Trizol faydaları, Trizol ne ilacı, Trizol ne zaman kullanılır, Trizol kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Kültür ve diğer laboratuar çalışmalarının sonuçları bilinmeden önce tedavi başlatılabilir. Fakat bu sonuçlar mevcut olduğunda, tedavi gerektiği şekilde düzenlenmelidir.

TRİZOL, aşağıdaki durumların tedavisinde endikedir:

1. Kriptokoksik menenjit ve diğer organların (akciğer ve cilt gibi) enfeksiyonları dahilolmak üzere kriptokokkoz. AİDS’li hastalar, organ nakli yapılmış veyaimmünosupresyonun diğer sebepleri olan veya normal bulunan hastalar tedavi edilebilir.Flukonazol, AİDS’li hastalarda kriptokoksik hastalığın nüksünü Önlemek için idametedavisi olarak kullanılabilir.

2. Kandidemi, dissemine kandidiyaz ve yayılıcı (invazif) kandida enfeksiyonlarının diğerformları dahil olmak üzere sistemik kandidiyaz. Bunlar periton, endokard, göz, akciğer veidrar yolları enfeksiyonlarını kapsar. Flabis hastalığı olan, yoğun bakım ünitelerinde yatan,sitotoksik veya immünosupresif tedavi gören veya kandida enfeksiyonlarına predispozeedici diğer faktörlerin bulünduğu hastalar tedavi edilebilirler,

3. Mukozal kandidiyaz. Bunların arasında orofarenjeal, özofajeal, yayılıcı olmayan (non-

invazif) bronkopulmorıer enfeksiyonlar, kandidüria ve mukokütan kandidiyaz vardır. Normal veya bağışıklık fonksiyonları bozulmuş hastalar tedavi edilebilir.

4. Habis hastalık sebebiyle sitotoksik kemoterapi veya radyoterapi uygulaması sonucufungal enfeksiyonlara predispoze olmuş hastalarda fungal enfeksiyonların önlenmesinde.

5. İmmün sistemi yeterli hastalarda, koksidioidomikoz, parakoksidioidomlkoz,sporotrikoz ve histoplazmoz dahil derin endemik mikozlarda