TRIQUILAR 21 draje Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Triquilar dozu, Triquilar dozaj, Triquilar doz aşımı, Triquilar uygulama, Triquilar kullanım şekli, Triquilar kullanımı, Triquilar kullanım süresi, Triquilar açmı tokmu, Triquilar nedir, Triquilar ne için kullanılır, Triquilar nasıl kullanılır, Triquilar faydaları, Triquilar etkileri, Triquilar günde kaç kez, Triquilar sabah mı akşam mı, Triquilar fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Triquilar alımına başlamadan önce, genel (memeleri ve serviksten sitolojik smear alınımını da içine alan) bir jinekolojik muayenenin yapılması ve aile anamnezinin özenle kaydedilmesi gerekir. Akrabalarda genç yaşta trombo-embolik süreçlere (örn. derin ven trombozu, apopleksi, enfarktüs) rastlandıysa, ayrıca kan pıhtılaşma sistemi olası bozukluklar bakımından değerlendirilmelidir. Kullanıma geçmeden önce bir gebeliğin olmadığı saptanmalıdır.
Önlem olarak, Triquilar ile uzun süreli tedavilerde takriben 6 ay aralarla kontrol muayeneleri yapılır.
İlk uygulama döneminiz
Triquilar alımına adet kanamasının ilk günü başlanmalıdır. Takvimli ambalajın "1" numara ile işaretlenmiş gözündeki draje basılıp çıkarılarak yutulur."1" numaralı göz, aynı zamanda kırmızı renkle işaretlenmiştir ve "Başlangıç" ibaresini de taşır. Drajelerin bileşimlerinin değişik olduğu ve bu nedenle de "1" numaralı drajeyle başlanarak, ok istikametinde gidip, drajeleri numara sırasına göre almanın gerekli olduğu unutulmamalıdır.
Drajeler günün herhangi bir saatinde alınabilir. Ancak ilk defa başlanan saate sonradan sadık kalınmalı, örneğin kahvaltıdan evvel ya da akşam yemeğinden sonra alınmalıdır.
21 gün boyunca 1 draje
Ok işaretini izleyerek, ambalaj bitene kadar hergün bir draje alınız.
7 günlük ara
21 drajenin alınması bittikten sonra, 7 günlük bir ara veriniz. Bu ara içerisinde son draje alımından takriben 2-4 gün sonra, bir adet kanaması olur.
Sonraki uygulama dönemleriniz
7 günlük bir aradan sonra, yeni bir ambalajla draje alımına devam edilir. Bu arada kanamanın normalde olduğu üzere durması veya devam etmesi önemli değildir.
Böylece, kolaylıkla akılda tutulan bir ritm oluşur: 3 hafta draje alımı, 1 hafta ara, ve her yeni ambalaja, haftanın hep aynı günü başlanır.