TRIPLIXAM 2.5/0.625/5 mg 30 film kaplı tablet Nedir

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Triplixam nedir, Triplixam ne için kullanılır, Triplixam ne ilacı, Triplixam neye yarar, Triplixam ne işe yarar, Triplixam neye iyi gelir, Triplixam kullananlar, Triplixam kullanımı, Triplixam uygulama, Triplixam etkileri, Triplixam faydaları bilgilerini içerir.

2.TRIPLIXAM nedir ve ne için kullanılır?

TRİPLİXAM beyaz, oblong, 8.5 mm uzunluğunda, 4.5 mm genişliğinde, bir tarafında ve diğer tarafında bulunan, 30 film kaplı tablet halinde polietilen kapaklı polipropilen tüplerdebulunmaktadır.

TRİPLİXAM üç etkin maddeyi içeren bir kombinasyondur: perindopril, indapamid ve amlodipin. Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) tedavisinde kullanılan anti-hipertansif bir ilaçtır.

Ayrı ayrı perindopril/indapamid sabit doz kombinasyonunu ve amlodipini kullanmakta olan hastalar artık her üç etkin maddeyi aynı dozlarda içeren bir adet TRİPLİXAM tablet kullanabilir.

Etkin maddelerden her biri kan basıncını düşürmekte ve bir arada çalışarak kan basıncınızı kontrol altına almaktadır:

- Perindopril anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörü adı verilen ilaçlar sınıfındandır. Kandamarlarını genişleterek kalbinizin damarlara daha rahat kan pompalamasını sağlar.

- İndapamid bir diüretiktir (sülfonamid türevleri ismi verilen ve indol halkasına sahip ilaç sınıfınaaittir.). Diüretikler böbreklerde üretilen idrar miktarını artırır. Yine de indapamid üretilen idrarmiktarını çok az artırdığı için diğer diüretiklerden farklıdır.

- Amlodipin bir kalsiyum kanal blokeridir (dihidropiridinler adı verilen ilaç sınıfındandır). Kandamarlarını gevşeterek, kanın rahat bir şekilde geçişini sağlamaktadır.

• *'r~