TRENTILIN retard 400 mg 20 film tablet Dozu

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trentilin dozu, Trentilin dozaj, Trentilin doz aşımı, Trentilin uygulama, Trentilin kullanım şekli, Trentilin kullanımı, Trentilin kullanım süresi, Trentilin açmı tokmu, Trentilin nedir, Trentilin ne için kullanılır, Trentilin nasıl kullanılır, Trentilin faydaları, Trentilin etkileri, Trentilin günde kaç kez, Trentilin sabah mı akşam mı, Trentilin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Prensip olarak, dozaj dolaşım bozukluğunun tipine, ağırlığına ve hastanın ilacı tolere etme durumuna bağlıdır. Dozaj genellikle aşağıdaki şekildedir:

Hekimin başka önerisi olmadığı sürece, günde 2 veya 3 defa 1 tablet TRENTİLİN 400 alınmalıdır.

Uygulama şekli:

Tabletler yemekle beraber veya hemen yemeklerden sonra, çiğnenmeden biraz sıvı (yaklaşık 1/2 bardak) yardımı ile yutulur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi <30 ml/dak.) dozu yaklaşık %30-50 oranında azaltmak gerekebilir. Doz ayarlaması hastanın ilacı tolere etmegücüne bağlı olarak değişir.

Karaciğer yetmezliği:

Ağır karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda, kişisel toleransa bağlı olarak doz azaltılması gereklidir.

Pediyatrik popülasyon:

TRENTİLİN’in çocuklarda kullanımına ait deneyim yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastaların doz ayarlamasında dikkatli olunmalıdır. Genellikle tedaviye düşük doz ile başlanıp; karaciğer, böbrek ve kardiyak fonksiyonların azalmasındaki sıklığınbüyüklüğüne ve beraberindeki başka bir hastalığın veya kullanılan ilaçların varlığına göreayarlanmalıdır. Aktif metabolit büyük çoğunlukta böbrek yolu ile atılır ve böbrek fonksiyonyetersizliği olan hastalarda ilaca olan toksik reaksiyon riski artabilir. Yaşlı hastalarınböbrek fonksiyonlarında azalma olabileceğinden, dikkatli şekilde doz ayarlamasıyapılmalıdır, ayrıca renal fonksiyonların takibi faydalı olabilir.

Diğer:

Tansiyonu düşük veya dolaşım sistemleri labil olan hastalarda, kan basıncını düşüren özel riskler taşıyan hastalarda (örn. ağır koroner kalp hastalığı olanlar veya beyine kansağlayan damarlarda tıkanıklık olan kişiler) tedaviye düşük doz ile başlanmalı, daha sonradoz yavaş yavaş artırılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtiler:

Akut pentoksifilin doz aşımının ilk semptomları bulantı, baş dönmesi, taşikardi ya da kan basıncında düşme olabilir. Bunun yanı sıra, ateş, ajitasyon, flush, bilinç kaybı, reflekskaybı, tonik-klonik konvülziyonlar ve - gastrointestinal kanamanın bir belirtisi olarak -kahve telvesi kıvamında kusma gibi belirtiler olabilir.

Tedavi:

Spesifik bir antidot bilinmemektedir. Eğer doz aşımı henüz meydana gelmişse, toksinin primer eliminasyonu (örn. gastrik lavaj) ya da absorbsiyonunun geciktirilmesi (örn. aktifkömür) yoluyla daha fazla sistemik absorbsiyonu önlemek üzere girişimlerdebulunulabilir.