TRENTAL 300 mg 5 ampül Yan Etkileri

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trental yan etkileri, Trental etkileri, Trental zararları, Trental belirtileri, Trental uyarılar, Trental önlemler, Trental kilo aldırırmı, Trental zayıflatırmı, Trental zehirlenmesi, Trental cinsellik, Trental sorunlar, Trental uykusuzluk, Trental bağımlılık, Trental bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi TRENTAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa TRENTAL’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Kalp ritminde ciddi düzensizlik
  • Alerji sonucu yüzde, boğazda şişme ve nefes almada güçlük ve bazen şoka varabilendurumlar
  • Kanama eğiliminiz var ise kanamalar (deri ve/veya mukozada, mide ve /veya bağırsakta) Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın birinden az, fakat 10000 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

    Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

    Diğer yan etkiler:

    Yaygın:

    - Yüz ve boyun kızarmasıyla birlikte olan sıcak basması

    -Bulantı, kusma, yellenme, midede baskı, diyare gibi mide-bağırsak sistemi şikayetleri Yaygın olmayan:

    -Deride aşırı duyarlılık reaksiyonları

    -Aşırı hareketlilik (ajitasyon), uyku bozuklukları

    -Baş dönmesi, titreme, baş ağrısı

    -Görme bulanıklığı, konjunktivit

    -Kalp ritminde bozukluk (kalp atımında artış)

    -Deride kaşıntı, kızarıklık, kurdeşen -Ateş

    Seyrek:

    -Göğüs ağrısı, solunum güçlüğü -Mide ve bağırsakta kanama-Deri ve mukozalarda kanama-İdrar yollarında kanama-Kan basıncında düşme-Kol ve bacaklarda şişlik

    Çok seyrek:

    -Kan pulcuklarının sayısında azalma ile birlikte deride kanama odakları -Ölümcül olabilen kırmızı kan hücrelerinin yapımında bozukluğa bağlı kansızlık-Uygulama sonrası dakikalar içinde gelişen alerjik reaksiyon (yüz, dil ve boğazda şişlik,bronşlarda daralma ve şok)

    -Hissizlik, sara nöbetleri, kafa içinde kanama ve beyin zarı iltihabı belirtileri (bağ dokusu hastalığı olanlarda görülmüştür)

    -Göz içinde kanama ve göz içi tabakasında ayrılma -Karaciğer safra yollarında tıkanma, karaciğer enzimlerinde artış

    -Derinin en üst tabakasında doku ölümü, deride döküntü, soyulma ile seyreden şiddetli deri

    hastalığı, terleme

    -Kan basıncında yükselme

    Yan etkilerin raporlanması

    Özellikle, Trental yüksek dozda veya hızlı enfüzyon şeklinde uygulandığında, sıcak basması, midede ağırlık gibi gastrointestinal şikayetler, dolgunluk hissi, bulantı, kusma veya ishal, nadiren taşikardi gibi kardiyak aritmiler olabilir. Ek olarak kaşıntı, deride kızarma ve ürtiker nadiren gelişebilir. Çok nadir durumlarda, anjionörotik ödem, bronkospazm ve bazen şoka varabilen, ağır anaflaktik/anaflaktoid reaksiyonlar olabilir. Anaflaktik/anaflaktoid reaksiyonların ilk semptomları görüldüğünde, Trental hemen kesilmeli ve doktora haber verilmelidir. Baş dönmesi, baş ağrısı, ajitasyon ve uyku bozuklukları nadiren olabilir. Çok nadir durumlarda, intrahepatik kolestaz ve transaminaz artışı ve aseptik menenjit oluşabilir. Nadiren, anjina pectoris, kan basıncının düşmesi ve özellikle kanama eğiliminin arttığı hastalarda kanamalar (örn. deri ve/veya mukozada, midede ve/veya bağırsaklarda) gelişebilir ve izole durumlarda trombositopeni olabilir.