TREGS 1 G IV enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon { Pharmavision } Saklanması

Pharmavision Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tregs saklanması, Tregs muhafazası, Tregs soğuk, Tregs nem, Tregs karanlık, Tregs ambalaj, Tregs çocuklardan saklanması, Tregs son kullanma tarihi, Tregs firması, Tregs kullanma talimatı, Tregs üretici firma bilgilerini içerir.

5.TREGS'in saklanması

-İntravenöz enjeksiyon: TREGS 1 g IV, 10 mİ steril enjeksyonluk suda çözündürüldükten sonra 2-4 dakika içinde yavaş olarak damara (ya da parenteral sıvı tedavisi gören hastalarda damar yakınında lateks tübe) enjekte edilir.

-İntravenöz infüzyon : İntravenöz infüzyonun süresi en az 30 dakika olmalıdır. TREGS 1 g IV, infüzyon olarak kullanılacağı zaman; önce 10 mİ enjeksiyonluk suyla çözülür, daha sonra, aşağıda belirtilen infüzyon çözeltileri ile 10 mg/ml - 40 mg/ml arasındaki konsantrasyona kadar seyreltilmesi önerilir.

%0,9 NaCl %5 dekstroz %10 dekstroz %5 dekstroz + %0,9 NaCl %5 dekstroz + %0,45 NaCl %6 hidroksietil nişasta

Rekonstitüsyondan veya rekonstitüsyon ve dilüsyondan sonra kullanıma hazır çözelti 25°C’de 24 saat, buzdolabında (2-8°C) 72 saat süreyle fiziksel ve kimyasal stabilitesini korur.

Parenteral yoldan kullanılacak ilaçlar, rekonstitüsyondan sonra iyice çalkalanmalı ve uygulanmadan önce gözle incelenerek partiküler madde içermediğinden emin olunmalıdır. Hazırlanan çözeltide partikül bulunuyorsa kullanılmamalıdır.

İntravenöz ya da intramüsküler uygulama için hazırlanan çözeltilerin renkleri konsantrasyon ve saklama sürelerine bağlı olarak açık san ile bal rengi arasında değişir. Renkteki değişiklikler ilacın aktivitesini ve güvenliliğini etkilemez.

Mikrobiyolojik açıdan, rekonstitüsyondan sonra hemen uygulanmalıdır. Eğer hemen uygulanmayacaksa, yukanda belirtilen saklama süresi ve koşullan kullanıcının sorumluluğundadır.