TRAMOSEL 100 mg/2 ml IV/IM/SC enjeksiyonluk çözelti içeren 5 ampül Uyarılar

Haver Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tramosel uyarılar, Tramosel zararları, Tramosel önlemler, Tramosel riskler, Tramosel yan etkisi, Tramosel alerji, Tramosel alkol, Tramosel hamileler, Tramosel emzirme, Tramosel araç kullanımı, Tramosel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• TRAMOSEL opioid bağımlısı olan hastalarda, kafa yaralanması olan hastalarda, şokta, bilinç düzeyini azaltan nedeni belirsiz olgularda, solunum merke2İ veya fonksiyonu bozukluğunda ve kafa içi basıncın arttığı durumlarda dikkatli kullanılmalıdır

• Opioidlere duyarlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

• Tedavi edilen hastada solunum depresyonu varsa veya aynı zamanda merkezi sinir sistemini baskılayan ilaçlar kullanılıyorsa veya önerilen doz belirgin şekilde aşılmışsa, bu durumlarda solunum depresyonu oluşabilir.

• Önerilen dozlarda tramadol hidroklorür kullanan hastalarda konvüls yontar bildirilmiştir. Doz önerilen günlük maksimum dozu (400 mg) aşama risk artabilir. Ek olarak TRAMOSEL, nöbet eşiğini düşüren başka ilaçlar kullanan hastalarda nöbet riskini artırır. Epilepsi hastalarında veya nöbetlere yatkınlığı olan hastalarda TRAMOSEL yalnızca mutlaka gerekliyse kullanılmalıdır.

• TRAMOSEL’in bağımlılık potansiyeli düşüktür. Uzun dönem kullanımda tolerans, fiziksel ve psikolojik bağımlılık gelişebilir. İlaç kötüye kullanımına veya bağımlılığa yatkın hastalarda TRAMOSEL tedavisi kısa sürelerde ve ciddi tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TRAMOSEL uyuşukluk, baş dönmesi ve bulanık görmeye neden olabilir ve bu sürücülerin veya makine kullanıcıların reaksiyonlarım bozabilir. TRAMOSEL kullanırken araba ve makine kullanılmamalıdır.