TRAJENTA 5 mg film kaplı tablet Nedir

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trajenta nedir, Trajenta ne için kullanılır, Trajenta ne ilacı, Trajenta neye yarar, Trajenta ne işe yarar, Trajenta neye iyi gelir, Trajenta kullananlar, Trajenta kullanımı, Trajenta uygulama, Trajenta etkileri, Trajenta faydaları bilgilerini içerir.

2.TRAJENTA nedir ve ne için kullanılır?

TRAJENTA, linagliptin etkin maddesini içerir ve “oral antidiyabetikler” olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir. Oral antidiyabetik ilaçlar, yüksek kan şekeri düzeylerini tedavi etmek için ağız yoluyla kullanılır. Bu ilaçlar vücudunuzda kan şekeri seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur.

TRAJENTA, erişkin Tip 2 diyabetli hastalarda, eğer hastalık tek başına diyet ve egzersiz ile veya oral antidiyabetik ilaçlarlardan (Metformin veya sülfonilüreler) biri ile yeterince kontrol edilemiyorsa kullanılır. TRAJENTA, diğer antidiyabetik ilaçlarla (İnsülin, metformin veya sülfonilüre grubu ilaçlar (Ör: Glimepirid, glipizid)) birlikte kullanılabilir.

Doktorunuz tarafından size önerilen diyet ve egzersize uymanız çok önemlidir.

TRAJENTA, 8 mm çaplı yuvarlak, açık kırmızı film kaplı tablettir, bir yüzeyinde “D5” ve diğer yüzeyinde Boehringer Ingelheim logosu basılıdır. TRAJENTA piyasaya 30 tablet içeren blister ambalajlarda sunulur.